Hamarosan érkezik az antivírusfarmer, amely elpusztítja a koronavírust

Egy különleges, vírusellenes farmernadrág is segíthet a koronavírus-járvány megfékezésében.

Megvan a koronavírus ellenszere?

A kutatók gőzerővel dolgoznak a levegőben is terjedő koronavírus ellenszerén, de a  lehetséges, hogy a megoldás egészen más helyről érkezik.

antivirus farmer
/ Fotó: Shutterstock

Egy svájci textiltervező cég, a HeiQ által megalkotott vírusblokkoló technológia, a HeiQ Viroblock, a világon az egyik első antivírus-technológia, ami bizonyítottan megakadályozza a Covid-19 áthatolását az anyagon, írja a Design Taxi.

Vírusellenes farmerkollekciót dobnak piacra

A cég most a DL1961 és a Warp + Weft farmergyártó cégekkel karöltve egy divatkollekciót dob piacra, amely az új antimikrobiális technológiával készül. A farmergyártó folyadék formájában adja hozzá a különleges anyagot a nadrágokhoz a szárítási folyamat során.

Az UVC-fény ígéretes módszer lehet a koronavírus végleges elpusztítására

A Covid-19 elleni védőoltás kidolgozása mellett a kutatók újfajta fertőtlenítő eljárásokon is dolgoznak, a koronavírus legyőzése érdekében. Már egy évszázada ismert tény, hogy az UVC-fény – amely az UV-fény nagy energiájú és rövidhullámú formája – képes elpusztítani a vírusokat, írja a . A kutatók bíznak abban, hogy hasonló módszerrel a Covid-19 vírus is hatástalanítható lesz.

A felületet fertőtlenítik és egy csíramentes felszínt hoznak létre. Továbbá olyan ezüstkomponenst is adnak hozzá, amely képes elpusztítani a vírus molekuláit, amikor azok kapcsolatba lépnek az anyaggal.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból