Pénzbírsággal sújtották azt az anyukát , aki nyolc gyereke közül ötöt – köztük egy kilenc hónapos babát –, egyedül hagyott otthon, miközben egy 12 órás buliban volt.

Az ausztrál anya azt állította, hogy megpróbált bébiszittert szervezni, de amikor a segítség nem jelent meg, mégis bement a városba, és a gyerekeket – akik közül a legidősebb 11 éves volt – magukra hagyta, írja a DailyStar.

A nő bűnösnek vallotta magát 12 éven aluli gyermek elhagyása, lopás, bolti árukkal való illetéktelen kereskedés, valamint az általános alkohollimit túllépése vádakban.

A rendőrséget egy szomszéd értesítette, miután reggel egyedül talált kint egy kisgyermeket. A fiatal azután jutott ki a házból, hogy az egyik idősebb gyerek nyitva felejtette az ajtót.

Erin Collis rendőrségi ügyész azt mondta, hogy a nőt azzal is vádolják, hogy élelmiszert lopott el egy szupermarketből és egy pólót egy másik üzletből.
A védőügyvéd enyhítésképpen elmondta, hogy ügyfele „traumatikus nevelést” szenvedett saját szülei által, mentális problémái voltak, és hajléktalan volt. A bíróság tájékoztatása szerint a nőnek korábban nem volt ittas vezetési szabálysértése.
Közel 1000 fontnak (kb. 475 ezer forintnak) megfelelő pénzbírságot kapott, és egy hónapra eltiltották a vezetéstől.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet