Minden nap déltől estig viszi házhoz az ételeket futárként Meződi József, az Apostol zenekar frontembere.

Sokan meglepődtek, hogy Meződi József vitte házhoz az ételt

A koronavírus-járvány miatt a fellépések nem jöhetnek szóba, így új feladat után nézett Meződi József, az Apostol zenekar frontembere – tudta meg a Blikk.

A 79 éves énekes családi éttermükből szállítja házhoz a megrendelt ételeket – hiszen másként az étterem november óta nem fogadhat vendégeket.

Mezõdi József Apostol Hány Eves Etelfutar
Mezõdi József (Fater), az Apostol együttes énekese a Hogy volt?! címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A mûsorban a meghívott vendégek az 1970-ben Budapesten, fiatal zeneakadémistákból alakult együttes emlékezetes pillanatait idézik fel / Fotó: Zih Zsolt / MTI

„Minden nap déltől estig viszem házhoz a megrendelt finomságokat. Muszáj valamit csinálnom, hogy ne haljak bele az unalomba, mert én hozzá vagyok szokva ahhoz, hogy mindig van valami dolgom” – mondta a lapnak Meződi.

Apostol - Nincs szerencsém.

1. Nincs szerencsém, a szerelemben nincs szerencsém,Mert soha-soha nem szerettem, csak olyat, aki tönkretett.Menj, ne sajnálj!Az én bajom, ha már meguntál,S ...

A frontember azt is elárulta, hogy számos rajongónak szerzett így kellemes meglepetést, hiszen aligha számítottak rá, hogy  az Apostol zenekar énekese hozza házhoz az ebédet. Meződi komolyan veszi a járványügyi szabályokat munka közben, de néhány napja már a második oltáson is túlestek feleségével.

Nem az Apostol énekese az egyetlen, aki civil munkát vállalt a járvány miatt

Számos külföldi és magyar híresség is vállalt olyan civil munkát, amely merőben eltér a zenéléstől. A koronavírus-járvány  első hullámában Détár Enikő színésznő hamar felismert, ahhoz, hogy fedezni tudja kiadásait, cselekednie kell. Détár pedig árufeltöltőnek állt.

Kapcsolódó cikk

„Ki akartam próbálni, hogy bírom-e az árufeltöltést! Nekem ebben az a legnehezebb, hogy éjszakai bagoly vagyok, és itt hajnali 6-kor kell kelnem. Az bizony nehezemre esik! Egyébként minden megy simán, amikor az üzletben dolgozom. Rövid szünetek vannak, olyankor beszélgetek azokkal az emberekkel, akik szintén bevállalták ezt a munkakört; klassz munkatársaim vannak. Nem mondok neveket, de találkoztam kollégákkal is: hangtechnikusokkal, színházi emberekkel. Ez egy hatalmas nagyker, nyolcórás a munka. Fél nyolctól négyig vagyunk” – árulta el akkor a színésznő  a Hot! magazinnak.

Tóth Vera énekesnő szintén az első hullám idején segített be kedvese vidéki éttermébe. Tóth pincérnői, kukta és kisegítői munkakört is vállalt.

Xantus Barbara színésznő pedig az egyik fővárosi bevásárlóközpont maszkos standjánál dolgozik. 

A színház bezárt és van két gyerekem. Nem bírnék otthon ülni! Muszáj pénzt keresnem, mert most nincs semmi bevételem. Nem adtam fel a hivatásom, de ez egy váratlan, különlegesen nehéz helyzet és egy ilyen alkalmi munka segít túlélni, lelkileg és anyagilag is

– mondta el Xantus Barbara, aki azt is elárulta, hogy sokan felismerik, és ez nagyon jó érzés számára.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk