Nézem Film Az Apple termékeit nem használhatják gonosz karakterek a filmekben

Az Apple termékeit nem használhatják gonosz karakterek a filmekben

Promóció

Beugrik az elmúlt évekből olyan film, ahol majd kiböki a szemed, hogy valaki Apple laptopot használ, vagy épp iPhone-on hív fel valakit? Ez nem véletlen, az „almás cég” előszeretettel engedélyezi termékei használatát a mozivásznon. Azonban nekik sem mindegy, hogy ki hirdeti portékájukat.

Megtervezett természetesség

Promóció
- Advertisement -

A hirdetni vagy nem hirdetni óriáscégeknek nem lehet kérdéses. Nyilván a mozgókép királynőjét, a filmet is megszállták már jó ideje, és igyekeznek termékeiket természetes, mindennapi tárgyakként elszórni a megálmodott világban. Például Sas Tamás vígjátékainak nézése közben remek ivósjátékot lehet játszani, annyi hamar felismerhető szponzorációt tartogatnak.

/ Fotó: Disney

Rian Johnsont rendezőként a Tőrbe ejtve című krimi, vagy épp a megosztó Star Wars-rész, Az utolsó Jedik révén ismerheti a magyar mozinéző. Készített vele egy nagyobbacska interjút a Vanity Fair, itt ejtett el néhány érdekes infómorzsát.

Először feldobta a labdát: miért van az, hogy egyetlen „rosszfiú” sem használ soha Iphone-t a filmekben?

Megmosolyogtató, ahogy az interjúban Johnson vacilál, hogy el kellene-e mondania vagy sem ezt, hogy mi fog vele történni, ha a hétpecsétes titok napvilágot lát. Nyilván semmi.

Nem húzódik meg semmiféle összeesküvés a háttérben, egyszerűen csak az Apple hirdetéspolitikája szó szerint kiköti, hogy a „legjobb fényben” lehet a céget és a termékeit egy filmben feltüntetni, írja a Vice.

A becstelenség prófétái: A tíz leghitványabb filmes gonosz

Christopher Nolan Jokere a denevérjelmezben parádézó, tudathasadásos Mészáros Lőrinc leggonoszabb ellenfele. Ahelyett, hogy Dr. Máté Gábor, a kiváló magyar származású orvos gyermekkori traumákról szóló könyveit böngészte volna, Joker az apja pszichopátiáját a káosz és a félelem iránti hajthatatlan vágyába tudta csak integrálni.

Ezért nem fog soha senki a vásznon iPhone-on keresztül bérgyilkost felbérelni, vagy a céget magát szidni. Legalábbis úgy nem, hogy utána az alkotók a szponzorpénzt zsebre vághassák.

Promóció
ForrásVice
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3