Ha néhány apróságra odafigyelünk, tovább maradhat üde és fiatalos az arcbőrünk.

A bőr öregedése lassítható

Azt elfogadjuk, ha nem is örömmel, hogy a bőrünk az idő előrehaladtával velünk együtt öregszik. Azt már nehezebben emésztjük meg, hogy ez a folyamat már a húszas éveink során elkezdődik. Bár a legtöbb ilyen jól látható változás ártalmatlan, mégis rosszul érezzük magunkat miattuk, és ez az önbizalmunkra is kihat. Ha azonban még időben változtatunk az életmódunkon, azt azért elérhetjük, hogy minél tovább megőrizzük fiatalos kinézetünket.

A Bright Side összegyűjtötte, milyen jelek utalnak az arcbőr idő előtti öregedésére, mikre érdemes odafigyelnünk.

Apró dudorok jelennek meg az arcon

Bor Oregedese Jelek 1

Ezeket a pici fehér pöttyöket miliának nevezik, jellemzően az orr körül és az orcákon alakulnak ki, amikor a bőr hámlóképessége csökkenni kezd. Szteroid tartalmú krémek is fokozhatják a milia korai megjelenésének esélyét.

Elvékonyodó száj

Bor Oregedese Jelek 2

Ha a kollagéntermelés üteme lecsökken a szervezetben, már a húszas éveink során észlelhetjük, hogy elvékonyodik a szánk. De okozhatja ezt a kiszáradás, ha gyakran használunk szívószálat, az erős napsütés vagy a C-vitamin hiánya.

Sérülékenyebbé válik a bőrünk

Azt vehetjük észre, mintha a semmiből jelennének meg apró foltok az arcunkon. Mindez azért van, mert idővel elvékonyodik az arcbőr, és ezáltal sérülékenyebbé válik, valamint a regenerációs képessége is csökken. Hidratáló krémek gyakori használatával késleltethetjük a problémát.

Papírszerűvé válik és könnyebben ráncosodik a bőrünk

Bor Oregedese Jelek 3

Ennek oka, hogy UV-védelem nélkül napozunk. A bőr rugalmasságáért felelős elasztin ugyanis gyorsan lebomlik, ha sokat süttetjük magunkat a napon.

A szemhéjak megereszkednek

Bor Oregedese Jelek 4

Ha azt vesszük észre, hogy szemhéjaink kezdenek megereszkedni, akkor csak óvatosan dörzsöljük a szemünket, finomabban távolítsuk el a sminket.

Megváltozik az orrunk hegye

Bor Oregedese Jelek 5

Ez a természetes folyamat általában a negyvenes éveinkben kezdődik el, de a káros napsugarak miatt jóval korábban is észlelhetjük magunkon. Ha valakit nagyon zavar, orrplasztikával könnyen lehet rajta segíteni.

Piros pöttyök jelennek meg az arcon

Bor Oregedese Jelek 6

A cseresznye-angióma általában 30 év felett kezd megjelenni, majd 40 éves kortól még gyakrabban fordul elő. Ezek a mini daganatok nem rosszindulatúak, de aki zavarónak találja, bőrgyógyász lézerrel vagy fagyasztással le tudja szedni.

Soha nem múló, duzzadt szemek

Bor Oregedese Jelek 7

Sokan nem is tudják, hogy a táskás szemek egyáltalán nem természetes jelenség a húszas korosztályban, hanem bizony szintén a bőr korai öregedésének egyik jele. A másik ok, hogy a víz felgyülemlik a szemek alatt. Az segít, ha kevesebb sót használunk, mert a túlzott sófogyasztás miatt visszatartja a vizet a szervezet, még a szemek környékén is.

Mindezek után bizonyára érdekelni fog, hogy hogyan ápolják a férfiak az arcbőrüket. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet