Talán a leginkább látott részünk az arcunk, hiszen ez általában nincs eltakarva. Emiatt is lehet fontos az számunkra, hogy minél egészségesebb és szebb legyen.

Arcuk nagyon sok viszonytagságnak van kitéve a mindennapokban, hiszen éri a levegőben lévő por, szél, hideg meleg és nagyon sok környezetünkből eredő hatás. Emellett viszont a belső működésünk is meghatározza bőrünk minőségét.

Amennyire nem szeretjük a ráncokat, annyira természetes részei az öregedésnek. Jelei annak, hogy lassan, de kétségbevonhatatlanul öregszünk. De nemcsak a kort mutatják, hiszen minden ráncnak megvan a maga mögöttes jelentése, sokat elárulnak a testünkről, az egészségünkről.

Vízszintes ráncok a homlokon

Arcbor Egeszseg, Arcbor Rancainak Jelentse, Arcbor, Rancok Jelei, Miert Vannak Arcbor Rancok10
/ Fotó: Bright Side
“Aggódó ráncoknak” is nevezik őket, mégpedig teljes joggal. Ha a homlokodon vízszintes ráncok alakulnak ki, az azt jelzi, hogy napi szinten óriási stressz nehezedik rád, és ha ezek a vonalak különösen hangsúlyosak, az egyértelmű jele annak, hogy ideje lelassítanod. Ezek a ráncok azt is jelezhetik, hogy túl sok cukrot fogyasztasz, és nem iszol elég vizet. Ezért érdemes átvizsgálnod az étrendedet is, és olyan hobbit választani, ami igazán kikapcsol és feltölt.

Ránc a bal szemöldöknél

Arcbor Egeszseg, Arcbor Rancainak Jelentse, Arcbor, Rancok Jelei, Miert Vannak Arcbor Rancok12
/ Fotó: Bright Side
Ez a ránc közvetlen kapcsolatban áll a léppel. Ha a bal szemöldököd mellett felfedezed és azt látod, hogy rövid idő alatt egyre kifejezettebbé válik, arra utalhat, hogy a léped nem működik megfelelően. Ne késlekedj, vizsgáltasd ki magad! A lépet lehet stimulálni és erősíteni bizonyos édes ételekkel, de ne ess túlzásba a cukrot illetően, mivel a túl sok cukor árt a lépnek. A szárított gyümölcsök mértékletes fogyasztása viszont jót tesz neki.

Ránc a jobb szemöldöknél

Arcbor Egeszseg, Arcbor Rancainak Jelentse, Arcbor, Rancok Jelei, Miert Vannak Arcbor Rancok11
/ Fotó: Bright Side
Ez a vonal a szervezetedben felgyülemlett méreganyagok miatt alakul ki. A máj és a bőr között erős kapcsolat van, a jobb szemöldöknél megjelenő ránc a máj elégtelen működésére utalhat. Hogy ezt orvosold, válts organikus táplálkozásra, fogyassz sok zöldséget, azon belül is főként zöld leveles zöldségeket és olyan élelmiszereket, melyek tiszta fehérjét tartalmaznak. Kávéból, fűszeres ételekből és sóból azonban egyél kevesebbet.

Ránc az orrnyergen

Arcbor Egeszseg, Arcbor Rancainak Jelentse, Arcbor, Rancok Jelei, Miert Vannak Arcbor Rancok13
/ Fotó: Bright Side
Az allergia jele lehet az orrnyergen megjelenő vonal, de árulkodhat aggódásról és sok stresszről is. Ez a ránc a szerelmi élettel is összefüggésbe hozható, főként a libidóval. Mutathatja, hogy az átlagosnál kisebb a vágyad. Ha sikerül a szerelmi életedbe visszacsempészni a tüzet, az orrnyergen lévő ránc is halványulni fog.

Szarkalábak

Arcbor Egeszseg, Arcbor Rancainak Jelentse, Arcbor, Rancok Jelei, Miert Vannak Arcbor Rancok14
/ Fotó: Bright Side
A szem sarkánál tűnnek fel a szarkalábaknak nevezett ráncok. Ha ezek nagyon erősek, az mutathatja, hogy az egész arcoddal szoktál mosolyogni, ennek következtében alakulnak ki itt a bőrredők. De mutathatja azt is, hogy problémád van a látásoddal, ezért hunyorogsz sokat. A szarkalábakat összefüggésbe hozzák a májjal, a vesékkel és a gyomorral is. Ha észreveszed, hogy ezek a ráncok nagyon mélyek lettek, jobb, ha egészségesebb táplálkozásra váltasz.

Szem alatti karikák és táskák

Arcbor Egeszseg, Arcbor Rancainak Jelentse, Arcbor, Rancok Jelei, Miert Vannak Arcbor Rancok15
/ Fotó: Bright Side
Mikor kialvatlanok vagyunk, akkor természetes, hogy megjelennek a szemünk alatt a hatalmas karikák vagy táskák. Azonban nemcsak a fáradtságot, de betegséget is jelezhetnek. Ha a szem alatti táskák akkor is láthatók, mikor eleget aludtál, akkor lehet, hogy a veséid működnek gyengébben, vagy a keringéseddel van probléma. Próbáld ki a jógát, a kocogást, mert ezek jótékonyan hatnak a vérkeringésre.

Az orca elszíneződése

Arcbor Egeszseg, Arcbor Rancainak Jelentse, Arcbor, Rancok Jelei, Miert Vannak Arcbor Rancok
/ Fotó: Bright Side
Tüdővel kapcsolatos problémára is utalhat, ha az orca elveszti üde színét. Ha a légzéseddel eleve gondok vannak, ne halogasd felkeresni az orvost. Emésztési problémákat is jelezhet, amin az étrended átalakításával segíthetsz. De nagyon javasolt a kocogás is, ami egyformán javítja az emésztést és a tüdőfunkciókat.

Piros orrhegy

Arcbor Egeszseg, Arcbor Rancainak Jelentse, Arcbor, Rancok Jelei, Miert Vannak Arcbor Rancok 1
/ Fotó: Bright Side
Télen gyakran látni piros orrú embereket, de ha normál körülmények közt is ez jellemző rád, akkor a keringésed vagy a szíved rendetlenkedhet. Az orr kapcsolatban áll a szívvel, mutathatja, ha probléma áll fenn a vérnyomással. Otthoni módszerekkel ne próbálkozz, ha észreveszed, hogy a vérnyomásod nagyon ingadozik, bízd a megoldást az orvosra! Ha nem szívprobléma áll a háttérben, akkor lehet, hogy túl sok fűszeres ételt vagy kávét fogyasztasz. Az egészséges zsírsavakban gazdag élelmiszerek, mint az avokádó, nagyon hasznosak a keringési rendszer egészségéhez és a vérnyomás szabályozásához.

Száj körüli ránc

Arcbor Egeszseg, Arcbor Rancainak Jelentse, Arcbor, Rancok Jelei, Miert Vannak Arcbor Rancok3
/ Fotó: Bright Side
A vastagbéllel van összefüggésben a száj mellett megjelenő ránc. Ha rövid idő alatt mélyül el, a tested ezzel jelezheti, hogy a vastagbeled nem olyan egészséges, mint amilyennek kellene lennie. Szerencsére, a vastagbél az a része a testnek, aminek állapotát könnyen helyre lehet állítani. A bőséges folyadékbevitel, a D-vitaminban gazdag ételek fogyasztása és a rendszeres mozgás a legjobb módszerek erre.

Nevetőráncok

Arcbor Egeszseg, Arcbor Rancainak Jelentse, Arcbor, Rancok Jelei, Miert Vannak Arcbor Rancok4
/ Fotó: Bright Side
Ha folyamatosan mosolyogsz és nevetsz, és ezt az egész arcoddal teszed, akkor nem tudod elkerülni a nevetőráncok megjelenését. Ilyenkor nincs mit tenni, hiszen ezek a ráncok csak az igazi vidám személyiségednek a jelei. De ha nem erről van szó, akkor mutathatják azt is, hogy a hasnyálmirigyed gyengébben működik. Gazdagítsd az étrendedet olyan egészséges élelmiszerekkel, mint az áfonya, a szőlő és a fokhagyma, mert ezek segítik a hasnyálmirigy működését.

Ráncok a felső ajaknál

Arcbor Egeszseg, Arcbor Rancainak Jelentse, Arcbor, Rancok Jelei, Miert Vannak Arcbor Rancok5
/ Fotó: Bright Side
Legtöbbször a dohányzásról árulkodnak a felső ajak felett kialakuló apró vonalak. Kialakulásuknak második leggyakoribb oka a napsugarak okozta károsodás. De ha folyamatosan szívószállal iszol, akkor is nagy az esélye a megjelenésüknek. Ha nálad egyik lehetőség sem áll fenn, akkor feltehetően a lépeddel nincs valami rendben. Fogyassz több zöldséget, például sárgarépát, fehérrépát, mert ezek segítik a lépet a jobb működésben.

Pötty az ajkakon

Arcbor Egeszseg, Arcbor Rancainak Jelentse, Arcbor, Rancok Jelei, Miert Vannak Arcbor Rancok6
/ Fotó: Bright Side
A pöttyök az ajkakon a rossz vérkeringést jelezhetik, de utalhatnak a vastagbéllel kapcsolatos problémákra is. A vérkeringés javításához válassz könnyű, de rendszeresen végzett testmozgást, például jógázz vagy kocogj. A vastagbél egészsége érdekében pedig egyél több rostot. Ha egyéb tüneteket is tapasztalsz, például fájdalmat vagy vérzést, kérj orvosi segítséget!

Ráncok a nyakon

Arcbor Egeszseg, Arcbor Rancainak Jelentse, Arcbor, Rancok Jelei, Miert Vannak Arcbor Rancok7
/ Fotó: Bright Side
Ahogyan öregszünk, természetes, hogy a nyakon is megjelennek a ráncok. De jelei lehetnek a túlsúlynak és pajzsmirigy betegségnek is. A nyakon lévő vonalak ugyanis összefüggésben állnak a pajzsmiriggyel. A pajzsmirigy egészségét javíthatjuk cinkkel és a glutén fogyasztásának csökkentésével. Ha azonban az állapota idővel egyre romlik, mindenképpen fordulj orvoshoz!

Ránc az alsó ajak alatt

Arcbor Egeszseg, Arcbor Rancainak Jelentse, Arcbor, Rancok Jelei, Miert Vannak Arcbor Rancok8
/ Fotó: Bright Side
Mutathatja, hogy gyakran uralkodnak el rajtad a negatív gondolatok. Ez minden szempontból árt az egészségednek, nyomot hagy az alsó ajkad alatt is. Ha úgy látod, hogy ez a ránc mélyebb, mint korábban volt, szakítsd időt a lazításra, és próbálj megszabadulni a negatív energiáktól.

Kidülledő vénák a halántékon

Arcbor Egeszseg, Arcbor Rancainak Jelentse, Arcbor, Rancok Jelei, Miert Vannak Arcbor Rancok16
/ Fotó: Bright Side
A halántékon a szemmel is jól látható, előretüremkedő vénák a magas vérnyomást jelzik. Mutatják, hogy extrém stressznek vagy kitéve. Szerencsére a magas vérnyomást hatékonyan csökkentheted jógázással vagy rendszeres sétával. Ha banánt eszel, azzal természetes módon csökken a vérnyomásod, de ugyanígy hatásos a rendszeres mozgás is. Ha a vénák tartósan láthatóak maradnak, keresd fel az orvost!

Ehhez a témához kapcsolódóan, az idő előtti arcbőr öregedés részleteit is megtudhatod.

A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet