Lássuk be, nem a legjobb korban élünk a bőröd számára. A légszennyezettség sok országban növekszik, a szmog behatol a bőrbe, fényvédő kell, hogy megvédjük az UV-sugárzástól, a feldolgozott élelmiszerek pedig egyáltalán nem ápolják. Ezért minden eddiginél fontosabb az arc ápolása, és az egyik működő módszer a gőzölés.

Bright Side összeállított egy listát a gőzölés előnyeiről. 

Eltávolítja és megtisztítja a pórusaidból a lerakódott szennyeződéseket és a termékeket

Arcgozoles.borapolas.3
Amikor gőzölöd az arcod, a vízgőz melege ellazítja a pórusokat, amitől azok kitágulnak. Ahogy kinyílnak, a bennük felgyülemlett sötét szennyeződés és faggyú kiürül.
Gyakran ez a szennyeződés a levegőben lebeg körülöttünk. Gondolj a városod levegőjének minőségére és a szmogra. Gondolj a naponta használt hidratálókrémekre, sminkre és fényvédőkre. És ott van még a faggyú, az olajos anyag, amely bevonja a bőrt. Mindannyiunknak szüksége van faggyúnkra, hidratálja és védi bőrünket. Azonban a jóból is lehet túl sok.
Az arc gőzölésével korlátozhatjuk a nemkívánatos eredményeket okozó faggyúnk mennyiségét. Szabadítsd fel az arc pórusait, és a végeredmény egy tiszta, ragyogó arc lesz!

Az arcod eltávolítja a pattanásokat okozó baktériumokat és elhalt sejteket.

Arcgozoles.borapolas
A bőr a tested legnagyobb szerve, és ez is folyamatos regenerációs folyamaton megy keresztül, aminek következtében az elhalt baktériumok felhalmozódnak az arcodon. Ez a baktérium teljesen egészséges – nincs okunk aggódni bármilyen káros hatás miatt, amelyet a szervezetünkre gyakorolhat. Azonban az elhalt baktériumok helyet foglalnak el, és előfordulhat, hogy nem teszik lehetővé a bőr megfelelő oxigénellátását.
Amikor gőzölöd az arcodat, eltávolítod az elhalt baktériumok egy részét, megszabadítva az utat a ragyogóbb megjelenéshez.

Az arcod több oxigént kap.

Arcgozoles.borapolas.4
Vannak, akik el akarják kerülni a gőzölést, például azok, akik allergiában szenvednek, például rosaceában. Ez ismét annak köszönhető, hogy néha túl sok a jóból, amitől a bőr vörösnek és irritáltnak tűnik.
Ennek az az oka, hogy az arc gőzölésének egyik nagy előnye a véredények kitágulása, amely jelentősen megnöveli az arc oxigénellátását. És a legtöbbünk örül, ha befejezte a gőzölést, és vörösnek tűnik, mint a homár! Ez azt jelenti, hogy oxigént pumpáltál az arcodra.

Késlelteti a ráncok megjelenését.

Hallas.javitasa.egeszseg.5
Mindannyian tudjuk, hogy a ráncok megjelenését nők milliói akarják késleltetni. A beígért gyógymódok ezrei között van két tudományosan alátámasztott összetevő, a kollagén (amely megtalálható például a zselében és az ázsiai ételben, az agar agarban) és az elasztin. Ha nem szereted a kollagént, a gőzölés nagyszerű alternatíva lehet.
Ezzel az arcban felpörög a keringés, így fokozódik a kollagén- és elasztintermelés, rugalmasabbá válik a bőr, és késlelteti a ráncok megjelenését.

Jobban felszívja a bőrápoló termékeidet.

Arcgozoles.borapolas.2

A bőr gőzölése nem teljes gyógymód, de az általános bőrápolási rutin alapvető részének kell tekinteni. A gőzölésben az a nagyszerű, hogy többet hoz ki azokból a krémekből, testápolókból és tisztítószerekből, amelyeket gyakran alkalmazol az arcodon.

Ez az előny a bőr fokozott keringésének és oxigénellátásának köszönhető. Mivel a pórusok szabadok, többet tudnak felszívni, és az arcod jobban reagál a termékekre. Végül, mivel bőröd alaposan hidratált, ha szérumokat adsz hozzá, azok jelentősebb hatást fejtenek ki.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.