Botrányba keveredett egy ukrajnai pap, miután "ágyban találták egy kiskorúval", de ő azt állítja, hogy az egyház oroszországi kapcsolatai miatt megrendezték a jelenetet.

Archimandrita Nikita pap videóüzenetet tett közzé a közösségi médiában, amelyben azt állította, hogy az SBU (az ukrán biztonsági szolgálat) ügynökei levetkőztettek és lefényképeztek mindenkit, aki a konzisztóriumában tartózkodott a házkutatás idején, írja a DailyStar.

Az SBU kémelhárítási tevékenységet folytat az Ukrán Ortodox Egyházon (Moszkvai Patriarchátus) belül, mivel azt gondolják, hogy a papok oroszbarát nézeteket hirdetnek. Archimandrita Nikita, akit Ivano-Frankivszk egyházmegyei püspökévé akartak felszentelni, ennek vált célpontjává.

Az LB.ua portál szerint az UOC Csernyivci-Bukovina Egyházmegyében végzett házkutatások során az SBU Nikitát az ágyban találta egy fiúval a helyi kórusból. Az újságírók egy fotót is közzétettek, amin a pap egy fehérneműt viselő fiúval látható.

Minket az egyházmegyében felébresztettek álmunkból, kivettek a celláinkból, a falhoz fektettek, levetkőztettek, és lefényképeztek. Aztán persze mindenféle obszcén részletet is hozzáadtak

– állítja Nikita.

A Csernyivci és Bukovinai Egyházmegyéből induló kutatás 12 órán át tartott, és a nyomozás eredményeként „a rendfenntartók olyan dokumentumokat fedeztek fel, amelyek megerősítik az orosz állampolgárság jelenlétét az egyházmegyei struktúrák kezelésében”. Állítólag leleplezték az egyházmegyei vezetők Oroszországgal folytatott levelezését is, amelyben „módszertant” kapnak „az ukrajnai nagyszabású invázió szempontjából kedvező istentiszteletek megtartására”.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet