Aretha Franklintől sztárok sora vett végső búcsút

Rengeteg sztár kísérte utolsó útjára a soul királynőjét, Aretha Franklint. A detroiti gyászszertartás a kórus hangjára kezdődött, akik a Say a Little Prayer-t énekelték. Az elmúlt héten rajongók ezrei rótták le kegyeletüket Aretha Frankin előtt.

Beszámoltunk róla, hogy Aretha Franklin augusztus 16-án, 76 éves korában elhunyt. A temetést pénteken tartották. A templomi kórus a Say a Little Prayer és a Bridge over Troubled Water Franklin-féle feldolgozását énekelte, amikor beléptek a templomba a gyászolók, hogy végső búcsút vegyenek az énekesnőtől.

Aretha Franklin családja a You are the Source of My Strength alatt érkezett, és az énekesnő nyitott koporsója mellett haladtak.

Ariana Grande is jelen volt, és váltott néhány szót a Clinton-családdal a gyászszertartás kezdete előtt. Más hírességek is tiszteletüket tették a templomban.

Ott volt Tyler Perry, Whoopi Goldberg, Stevie Wonder, Al Sharpton tiszteletes, Faith Hill, T.D. Jakes, Jennifer Holliday, Jesse Jackson, Omarosa Manigault Newman, Maxine Waters képviselő asszony és Detroit polgármestere, Mike Duggan. Az Obama-család nem tudott eleget tenni a meghívásnak, helyette levelet küldtek, amelyet Al Sharpton tiszteletes olvasott fel.

45310666 401
Gyászolók Aretha Franklin Temetésén A Greater Grace Templomban, Detroitban / Fotó: Getty Images / Afp / A Weiss

A szertartás közös énekléssé vált, Stevie Wondernek, Chaka Khannak, Ariana Grande-nak és Jennifer Hudsonnak köszönhetően.

Aretha Franklint szerte a világon szeretet és tisztelet övezte. Londonban a brit királyi testőrség Walesi Gárdája a Respectet játszotta az ünnepélyes őrségváltásnál a Buckingham Palota előtt péntek délelőtt.

A templom előtti részt pedig Sam Moore-tól, Mariah Carey-től, Barbra Streisandtól és Otis Redding családjától érkezett virágok díszítették.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból