Armando Iannucci David Copperfield-adaptációja nyitja a 63. Londoni Filmfesztivált

Armando Iannucci (Sztálin halála) David Copperfieldről szóló feldolgozása nyitja az októberi 63. Londoni Filmfesztivált. A főszerepben Dev Patel látható és többek között olyan sztárok szerepelnek a filmben, mint Tilda Swinton, Hugh Laurie és Ben Whishaw.

Armando Iannucci Oscar-jelölt rendező mindig is tudta, hogy Dev Patelt szeretné David Copperfield szerepére nemrég elkészült adaptációjában. A The Personal History of David Copperfield 1849 és 18950 között jelent meg, sorozat formájában. Ebben a történetben Copperfield felnőtté válását követhetjük nyomon, ahogy megpróbál íróvá válni a viktoriánus korabeli Londonban. A mű teljes címe: The Personal History, Adventures, Experience and Observation of David Copperfield the Younger of Blunderstone Rookery.

Dev Patel
Dev Patel Egyre Jobb Szerepeket Kap / Fotó: Variety

Patel, aki Danny Boyle Gettómilliomos című sikerfilmjében vált ismertté, olyan sztárok mellett játszik, mint Tilda Swinton, Hugh Laurie, Ben Whishaw, Gwendoline Christie vagy Peter Capaldi.

Iannucci megtiszteltetésnek veszi, hogy az ő filmje nyithatja a Londoni Filmfesztivált, ráadásul egy olyan filmmel, amely az örömről, a szenvedélyről és a barátságról szól.

Dickens híres regényét korábban nyolc alkalommal dolgozták fel filmen, 1999-ben Daniel Radcliffe játszotta a főszerepet.

Kivették a reptéri sorból Riz Ahmed Emmy-díjas színészt, mert terroristának nézték

Riz Ahmed pakisztáni származású brit színész. Nem is kis szerepekben láthattuk már. A HBO Aznap éjjel sorozatában nyújtott alakításáért Emmy-díjat is kapott. De ő volt Jake Gyllenhaal társa az Éjjeli féregben. A tavaly debütált pedig Tom Hardy főgonosza. A Star Wars: Zsivány Egyes filmben pedig a kulcsfontosságú Bodhi Rook karakterének szerepét formálta meg.

A film producere, Kevin Loader elárulta a The Guardian hírportálnak, hogy a rendező már korábban kiválasztotta Patelt a szerepre. Számára ő a tökéletes színész, aki megtestesíti mindazt, amit ő David Copperfiled személyében felismert. Ez esetben nem számított az etnikum, további pozitívum, hogy Iannucci nyitott volt más, színes bőrű színészeket is alkalmazni. Így kapott szerepet Benedict Wong, Rosalind Eleazar és Nikki Amuka-Bird. A 63. Londoni Filmfesztivál október 2-től 13-ig tart majd.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk