Folytatódik a Rombusz Műhely rendezvénysorozata, az Így dicsérjük Erószt. Az első blokk lezajlott, továbbrobog a másik. Ezúttal is a képzőművészet kezdi meg a blokkot, méghozzá Fekete Attila fotókiállítását tekinthetjük meg, ez az Árnyak(t).

Fekete Attila fotószériája egy 2006 és 2015 között folyamatosan bővülő sorozat, egy be nem fejezett projekt. Az alkotó a meztelenséget, mint egy felnagyított és kivágott részletekből absztrahált látvánnyá sűrűsödő nyersanyagot, dolgozza fel. Fekete szerkesztési módjának másik komponense a fény és az árnyékba hagyott felületek által meghatározott dinamika. Ez a binális logika írja felül munkáiban a test elevenségét, és vonja ki az aktból a lélegző modellt. A konstruált látvány dominanciája érvényesül az erotikus tartalom felett, ezzel semlegesítve, tárgyiasítva az ábrázolás tárgyát: magát a nőt. A felvételeken ismétlődő, a bőr felszínén párhuzamosan futó árnyékcsíkok formai játéka mellett egyúttal szimbolikus kelepcébe ejtik a meztelen testet, egyfajta hierarchikus gondolkodásmódot sugallnak arról: ki áll a kamara mögött, és kire vetül az árnyék.  

Hirdetés

– írja Salamon Júlia az esemény leírásában.

Azonban az Új Alkotóműhely Egyesület tagjai performansszal – Czap Gábor butho főszereplésével – is készülnek az est során.

A kiállítás képekeit válogatta: Tarr Annamária

Szervezők: Oláh Norbert – Salamon Júlia

Facebook esemény: ITT

Időpont: Március 24. – csütörtök– 18 óra

Helyszín: Rombusz Műhely, Budapest – Rákóczi út – 6. – 121-es kapucsengő

Jegyár: Ingyenes

Szervező partnerek: ContextUs.hu – Rombusz Műhely

Grafika: Solymosi Mór

Hirdetés