Követem Events Árnyék a szoba falán – A Quimby az új...

Árnyék a szoba falán – A Quimby az új dalát egy javítóintézetben forgatta

Promóció

Az Aszódi Javítóintézetben forgott a Quimby új klipje, az Árnyék a szoba falán. Az alvászavaros rock&roll dal akusztikus verzióját a szemfülesebb rajongók már Kiss Tibi Facebook-oldaláról ismerhették. Ebből a zenekar egy ízig-vérig Quimby-számot alkotott, ami élőben az Európa-turnén debütált.

Promóció

A Quimby lezárva jubileumi évét, idén különféle zenei játszótereken kalandozik. Class & Roll címen az Óbudai Danubia Zenekarral adtak szimfonikus koncertet, júliusban pedig a Freak Fusion Cabaret társulatával karöltve megszületik a Cirque du Quimby is. Mindemellett azonban továbbra is új dalokba fordítják kreatív energiáikat. Legutóbbi lemezük, a Jónás Jelenései után pedig itt a legújabb számuk, az Árnyék a szoba falán.

Quimby – Árnyék a szoba falán (Official Music Video)

Family Tugedör – 1 Quimby koncert, 6 zenekar, 23 ember, 1 család! Koncertek: 02.23. Rácalmás, Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok 03.01. Békéscsaba, Csabagyöngye Kulturális Központ 03.08. Debrecen, Lovarda 03.22. Szombathely, Agora 03.29. Budapest, Barba Negra 03.30.

“Laza útszéli negyvenes alt-rock muzsika, látomásos felnőtteknek. Alvászavar keveredik sztorizós, filozofikus gondolatokkal. Nagyon hamar kigurult a nóta, pár harmóniára kántált, szinte automatikus gondolatok uralják. Félálomból indul és a sodrása fokozatosan erősödik, hogy aztán a dal végén jól a hallgatóra vágja a pinceajtót” – meséli a dalról Kiss Tibi, a zenekar frontembere.

Jelenet az új klipből / Fotó: Szeretlek Magyarország

Az Árnyék a szoba falán látomásos világát végül Ipacs Gergely rendező vitte „vászonra”, aki korábban a Hasta La Ganxsta és a Vega-gringó klipjeiért is felelt. “A kliphez olyan metaforikus közeget kerestem, ahol az apa-fiú kapcsolat és a hatalom aspektusai markánsan megjelennek. Viszonylag rövid időn belül el is jutottam a Nevelőintézethez, mint kulisszához. Az itt élő fiúk életében két szinten is kísért az “apa-kép”. Egyrészt a nem jelen levő, a múltban jellemzően torzóként szereplő vér szerinti apa, aki elmulasztotta szerepét helyesen betölteni, így hozzájárulhatott a fiúk perifériára sodródásához. Másrészt a nevelők személyében az aktív, minden nap megjelenő “pót-apa”, aki nevel, és kereteket szab” – szól a rendezői kommentár.

Az intézeti élet szigorú csoporton belüli és kívüli hierarchiája a hatalom szemléltetésére ideális terep volt.

Az Aszódi Javítóintézet, mint az ország legrégebbi ilyen típusú intézménye, impozáns épületeivel és baráti nevelő közösségével a produkció megvalósulását már az első pillanatoktól lelkesen segítette, amit ezúton is köszönök.

Az Árnyék a szoba falán élőben egyébként a Quimby európai turnéján szólalt meg először. A zenekar Budapesten legközelebb július 12-én a Cirque Du Quimby produkcióval lép fel a Dürer Kertben. Majd szeptember 7-én a Budapest Parkban tartja hagyományos évzáró koncertjét.

#web | #facebook | #instagram | #spotify

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3