Követem Events Árnyék a szoba falán – A Quimby az új...

Árnyék a szoba falán – A Quimby az új dalát egy javítóintézetben forgatta

Promóció

Az Aszódi Javítóintézetben forgott a Quimby új klipje, az Árnyék a szoba falán. Az alvászavaros rock&roll dal akusztikus verzióját a szemfülesebb rajongók már Kiss Tibi Facebook-oldaláról ismerhették. Ebből a zenekar egy ízig-vérig Quimby-számot alkotott, ami élőben az Európa-turnén debütált.

Promóció
- Advertisement -

A Quimby lezárva jubileumi évét, idén különféle zenei játszótereken kalandozik. Class & Roll címen az Óbudai Danubia Zenekarral adtak szimfonikus koncertet, júliusban pedig a Freak Fusion Cabaret társulatával karöltve megszületik a Cirque du Quimby is. Mindemellett azonban továbbra is új dalokba fordítják kreatív energiáikat. Legutóbbi lemezük, a Jónás Jelenései után pedig itt a legújabb számuk, az Árnyék a szoba falán.

Quimby – Árnyék a szoba falán (Official Music Video)

Family Tugedör – 1 Quimby koncert, 6 zenekar, 23 ember, 1 család! Koncertek: 02.23. Rácalmás, Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok 03.01. Békéscsaba, Csabagyöngye Kulturális Központ 03.08. Debrecen, Lovarda 03.22. Szombathely, Agora 03.29. Budapest, Barba Negra 03.30.

“Laza útszéli negyvenes alt-rock muzsika, látomásos felnőtteknek. Alvászavar keveredik sztorizós, filozofikus gondolatokkal. Nagyon hamar kigurult a nóta, pár harmóniára kántált, szinte automatikus gondolatok uralják. Félálomból indul és a sodrása fokozatosan erősödik, hogy aztán a dal végén jól a hallgatóra vágja a pinceajtót” – meséli a dalról Kiss Tibi, a zenekar frontembere.

Jelenet az új klipből / Fotó: Szeretlek Magyarország

Az Árnyék a szoba falán látomásos világát végül Ipacs Gergely rendező vitte „vászonra”, aki korábban a Hasta La Ganxsta és a Vega-gringó klipjeiért is felelt. “A kliphez olyan metaforikus közeget kerestem, ahol az apa-fiú kapcsolat és a hatalom aspektusai markánsan megjelennek. Viszonylag rövid időn belül el is jutottam a Nevelőintézethez, mint kulisszához. Az itt élő fiúk életében két szinten is kísért az “apa-kép”. Egyrészt a nem jelen levő, a múltban jellemzően torzóként szereplő vér szerinti apa, aki elmulasztotta szerepét helyesen betölteni, így hozzájárulhatott a fiúk perifériára sodródásához. Másrészt a nevelők személyében az aktív, minden nap megjelenő “pót-apa”, aki nevel, és kereteket szab” – szól a rendezői kommentár.

Az intézeti élet szigorú csoporton belüli és kívüli hierarchiája a hatalom szemléltetésére ideális terep volt.

Az Aszódi Javítóintézet, mint az ország legrégebbi ilyen típusú intézménye, impozáns épületeivel és baráti nevelő közösségével a produkció megvalósulását már az első pillanatoktól lelkesen segítette, amit ezúton is köszönök.

Az Árnyék a szoba falán élőben egyébként a Quimby európai turnéján szólalt meg először. A zenekar Budapesten legközelebb július 12-én a Cirque Du Quimby produkcióval lép fel a Dürer Kertben. Majd szeptember 7-én a Budapest Parkban tartja hagyományos évzáró koncertjét.

#web | #facebook | #instagram | #spotify

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3