A Maradj otthon! kampány margóján elismert és inspiráló kulturális személyiségeket kérdeztünk arról, miképpen dolgozzák fel a koronavírus-járvány kirobbanása óta jeletősen megváltozott, kihívásokkal teli és lelkileg megerőltető hétköznapokat.

Maradj otthon, de hogyan?

A felelős hozzáálláshoz tartozik, hogy otthon kell maradni annak érdekében, hogy ne fertőzzünk meg másokat, csökkentve ezzel a járvány terjedését. A világon több szakértő, orvos is kampányba kezdett az otthonmaradás érdekében. Azonban felmerülhet a kérdés: hogyan üssük el a karanténban töltött időnket. A kultúra ismert alakjait kérdeztük meg, ők hogyan vészelik át ezen időszakot. Az izoláció alatt megjelentetett villáminterjúinkkal inspirálni és erősíteni reméljük a felelős társadalmi magatartást. A világ legelismertebb designereinek körében is előkelő helyen számontartott Áeron kollekcióit szigorú, mégis nőies minimalizmus, a finom anyagok és az innovatív kivitelezés jellemzi. A márkát 2012-ben befektetőkkel és barátokkal útjára indító tervező, Áron Eszter válaszol.

Aroneszter
Áron Eszter / Fotó: Lábady István

ContextUs: Mi az a négy szó, amivel kifejeznéd a négy sarkából kifordult világot?

Bizonytalanság, lelassulás, új alapok, több idő.

ContextUs: Szükség van rutinokra a karantén idején is. Mik a tieid?

Három síkon fut az életem. Az egyik a kreatív teendőket jelenti, rajzok, anyagok, részletek egyeztetését.

Betett a koronavírus a divatvilágnak is, sorra maradnak el események

Betett a koronavírus a divatvilágnak is, sorra maradnak el események Korábban írtunk arról, hogy a Csöcsiang Egyetem kutatói két olyan szert is előállítottak, ami hatékony a koronavírus ellen. A Sky News arról számolt be, hogy az Imperial College London kutatói szintén előrelépést értek el a koronavírus ellenszerének kidolgozásában.

Aztán ott van a folyamatos virtuális kapcsolattartást, megbeszélések sora a csapattal. Sokkal összetartóbbak vagyunk most. A harmadik pedig egy másfél éves baba, Roni, aki épp felfedezi a világot és rengeteg minden történik vele folyamatosan.

ContextUs: Melyik könyv fekszik az ágyad mellett?

…valamennyi Tadao Andó épületeiről szól.

ContextUs: Ki az, akivel minden nap tartod a kapcsolatot?

A családommal és a kollégáimmal sokkal intenzívebb kapcsolatom lett.

ContextUs: Melyek azok a társadalmi szokások, amin a válság után is változtatnunk kell majd?

Az elmúlt évtizedekben nagyon felgyorsult a körforgás a divatban, egyre több kollekció és egyre több termék született globálisan. A jelenlegi helyzet úgy érzem lehetőséget fog teremteni arra, hogy átgondoljuk, hogyan és milyen szempontok alapján vásárolunk.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet