Alapos vizsgálaton esnek át a Chicagói Műintézet intézményei és campusai. A karbantartást a barcelonai építési vállalat, a Barozzi/Veiga végzi.

Felülvizsgálják az Art Institute of Chicago(AIC) épületeit, írja a Chicago TribuneAz eljárást végző Barozzi/Veiga építési vállalat. Ezt követően döntenek a 140 éves intézet renoválásairól és új építésekről. Az is felmerülhet, hogy a teljes művészi kivitelezést lecserélik.

Chicago Műintézet Átvizsgálás
Az Art Institue Of Chicago(Aic) / Fotó: Gorup De Besanez, Via Wikipedia Commons

A cég alapítóit, Fabrizio Barozzit és Alberto Veigát a múzeum teljes személyzetének bemutatták. A Chicagói Műintézet a második legnagyobb művészeti rezervátum az Egyesült Államokban a New York-i Metropolitan Museum of Art után.

Nem vicc: A NASA szerint földönkívüli életre utaló jelek vannak a Vénusz savas felhői mögött

A Naptól számított második bolygón, a Vénuszon olyan forróság van, mint egy ipari kemence sokszorosa. Szóval a legkevésbé gondolnánk arra, hogy bármiféle élet lehet a közelében. A kutatók most azt állítják: nem is lehetetlen, földönkívüli élet lehet a dolog hátterében.

James Rondeau, aki 2016 óta a múzeum igazgatója, a helyi lapnak elárulta, hogy az intézet óvatosan haladt előre. Ezzel utalt a Metropolitan Múzeum 2017-re tervezett felújításának elkaszálására is, ami a költségvetési gondok miatt következett be. A chicagói intézet szerencsére nem küzd ilyen akadályokkal: Janet Duchossois megbízó és férje Craig tavaly 50 millió dollárt adományozott nekik. További 20 millió dollárt kaptak Robert Levy-től és feleségétől, Diane-től is.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Eljutottunk arra a pontra, hogy számba vesszük a gondolati partnereinket. […] Ez nem megalománia. Ez az intézményeink és a látogatói élmény javításáról szól. Arról, hogy az emberek könnyebben eljussanak, hozzáférhessenek a kevésbé ismert gyűjteményekhez.[/perfectpullquote]

– nyilatkozta Rondeau a Chicago Tribune-nak. Habár az építészek még semmi konkrétról nem döntöttek, egy dolog biztos: a főbejárat ikonikus oroszlánszobrai maradnak.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet