Nézem Képzőművészet Karbantartási munkálatok lesznek a Chicagói Műintézetnél

Karbantartási munkálatok lesznek a Chicagói Műintézetnél

Promóció

Alapos vizsgálaton esnek át a Chicagói Műintézet intézményei és campusai. A karbantartást a barcelonai építési vállalat, a Barozzi/Veiga végzi.

Promóció

Felülvizsgálják az Art Institute of Chicago(AIC) épületeit, írja a Chicago TribuneAz eljárást végző Barozzi/Veiga építési vállalat. Ezt követően döntenek a 140 éves intézet renoválásairól és új építésekről. Az is felmerülhet, hogy a teljes művészi kivitelezést lecserélik.

Az Art Institue of Chicago(AIC) / Fotó: Gorup de Besanez, via Wikipedia Commons

A cég alapítóit, Fabrizio Barozzit és Alberto Veigát a múzeum teljes személyzetének bemutatták. A Chicagói Műintézet a második legnagyobb művészeti rezervátum az Egyesült Államokban a New York-i Metropolitan Museum of Art után.

Nem vicc: A NASA szerint földönkívüli életre utaló jelek vannak a Vénusz savas felhői mögött

A Naptól számított második bolygón, a Vénuszon olyan forróság van, mint egy ipari kemence sokszorosa. Szóval a legkevésbé gondolnánk arra, hogy bármiféle élet lehet a közelében. A kutatók most azt állítják: nem is lehetetlen, földönkívüli élet lehet a dolog hátterében.

James Rondeau, aki 2016 óta a múzeum igazgatója, a helyi lapnak elárulta, hogy az intézet óvatosan haladt előre. Ezzel utalt a Metropolitan Múzeum 2017-re tervezett felújításának elkaszálására is, ami a költségvetési gondok miatt következett be. A chicagói intézet szerencsére nem küzd ilyen akadályokkal: Janet Duchossois megbízó és férje Craig tavaly 50 millió dollárt adományozott nekik. További 20 millió dollárt kaptak Robert Levy-től és feleségétől, Diane-től is.

Eljutottunk arra a pontra, hogy számba vesszük a gondolati partnereinket. […] Ez nem megalománia. Ez az intézményeink és a látogatói élmény javításáról szól. Arról, hogy az emberek könnyebben eljussanak, hozzáférhessenek a kevésbé ismert gyűjteményekhez.

– nyilatkozta Rondeau a Chicago Tribune-nak. Habár az építészek még semmi konkrétról nem döntöttek, egy dolog biztos: a főbejárat ikonikus oroszlánszobrai maradnak.

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3