Nézem Képzőművészet Karbantartási munkálatok lesznek a Chicagói Műintézetnél

Karbantartási munkálatok lesznek a Chicagói Műintézetnél

Promóció

Alapos vizsgálaton esnek át a Chicagói Műintézet intézményei és campusai. A karbantartást a barcelonai építési vállalat, a Barozzi/Veiga végzi.

Promóció
- Advertisement -

Felülvizsgálják az Art Institute of Chicago(AIC) épületeit, írja a Chicago TribuneAz eljárást végző Barozzi/Veiga építési vállalat. Ezt követően döntenek a 140 éves intézet renoválásairól és új építésekről. Az is felmerülhet, hogy a teljes művészi kivitelezést lecserélik.

Az Art Institue of Chicago(AIC) / Fotó: Gorup de Besanez, via Wikipedia Commons

A cég alapítóit, Fabrizio Barozzit és Alberto Veigát a múzeum teljes személyzetének bemutatták. A Chicagói Műintézet a második legnagyobb művészeti rezervátum az Egyesült Államokban a New York-i Metropolitan Museum of Art után.

Nem vicc: A NASA szerint földönkívüli életre utaló jelek vannak a Vénusz savas felhői mögött

A Naptól számított második bolygón, a Vénuszon olyan forróság van, mint egy ipari kemence sokszorosa. Szóval a legkevésbé gondolnánk arra, hogy bármiféle élet lehet a közelében. A kutatók most azt állítják: nem is lehetetlen, földönkívüli élet lehet a dolog hátterében.

James Rondeau, aki 2016 óta a múzeum igazgatója, a helyi lapnak elárulta, hogy az intézet óvatosan haladt előre. Ezzel utalt a Metropolitan Múzeum 2017-re tervezett felújításának elkaszálására is, ami a költségvetési gondok miatt következett be. A chicagói intézet szerencsére nem küzd ilyen akadályokkal: Janet Duchossois megbízó és férje Craig tavaly 50 millió dollárt adományozott nekik. További 20 millió dollárt kaptak Robert Levy-től és feleségétől, Diane-től is.

Eljutottunk arra a pontra, hogy számba vesszük a gondolati partnereinket. […] Ez nem megalománia. Ez az intézményeink és a látogatói élmény javításáról szól. Arról, hogy az emberek könnyebben eljussanak, hozzáférhessenek a kevésbé ismert gyűjteményekhez.

– nyilatkozta Rondeau a Chicago Tribune-nak. Habár az építészek még semmi konkrétról nem döntöttek, egy dolog biztos: a főbejárat ikonikus oroszlánszobrai maradnak.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3