Anno Magyarországon is játszották az Arthur című gyerekeknek szóló sorozatot. Az amerikai gyerekek már a 22. évadot nézhetik, amelynek nyitó epizódjában az alkotók megmutatták nyitottságukat. A homoszexuális házasságkötés azonban nem az első eset, hogy gyerekeknek szánt sorozatban bemutatják a világ sokszínűségét.

Arthur 1996-ban debütált Amerikában és Kanadában, idén pedig a 22. évadnak örülhetnek kicsik és nagyok. A sorozatban Arthur, valamint családja és osztálytársai életét követhetjük nyomon. Az idei évad nyitó részének címe Mr. Ratburn and the Special Someone, azaz Mr. Ratburn és a különleges valaki. Ez legutóbbi olyan epizód a televízió történetében, amely valamilyen sokszínű karaktert mutat be. Maria Vera Whalen, a sorozatot kiadó PBS csatorna kommunikációjáért felelős igazgatója szerint nagyon fontos, hogy a PBS-en futó gyerekprogramok reflektáljanak a sokszínűségre, a különbözőségre.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Úgy véljük, fontos, hogy képviseljük a felnőttek széles körét a gyermekek életében, akik naponta nézik a PBS Kids csatornát[/perfectpullquote]

– ­mondta Whalen.

A Twitterezők Egy Része Pozitívan Fogadta A Részt / Fotó: Today Show

Az aktuális részben Mr. Ratburn, aki Arthur harmadik osztályos tanára, partnerével Patrickkal sétál az oltárhoz, majd elfogyasztják az esküvői tortát. Nem Arthur az egyetlen sorozat, amely nem fél bemutatni a sokszínűséget. Korábban a Cartoon Network csatornán futó Steven Universe ugyancsak azonos nemű házasságot mutatott be két női karakter között. A Szezám utca egy 2017-es epizódjában pedig bemutatták Juliát, az autista szereplőt. Tavaly szeptemberben pedig kis híján felrobbant az internet, amikor a sorozatban úgy tűnt, hogy Bert és Ernie esetleg partnerek. Decemberben, ugyancsak ebben a sorozatban feltűnt Lily, aki hontalanként barátok kanapéján volt kénytelen meghúzni magát.

LMBTQ-ellenes emojin dühöngtek az internet felhasználói

Az „új emojit” januárban fedezték fel, mikor egy Mitchell nevű felhasználó a szivárványzászlót és a tiltó emojit egymás mellett használta tweetjében. Az iPhone-ról böngésző twitterezőknél az áthúzott karika a zászló fölé került. Ezzel azt a hatást keltette, mintha egy különálló emoji lett volna.

A Glaad nevű szervezet, amely nyomon követi a médiában az LMBTQ-közösség reprezentációját, nagyon fontosnak véli, hogy már fiatal korban ismertessék, milyen sokszínű a világ.

Ez segít abban, hogy ennek a közösségnek a tagjai kevésbé érezzenek szégyent a későbbiekben, és megbélyegzés nélkül őket is bemutassa valamilyen módon a média.

Sarah Kate Ellis, a szervezet elnöke elmondta, a tavalyi évben az éves média díjukat kiegészítették gyermek- és családi programmal, mert végre elég tartalom született, hogy ezeket a programokat is díjazzák.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Úgy gondolom, hogy akik az Arthuron nőttek fel, ma már hatalmi pozíciókban vannak, tartalmat hoznak létre, és tükrözik a világot, úgy, ahogy ismerik azt[/perfectpullquote]

– mondta Ellis.

Az elnöknő szerint ez pozitív, és nagy hatással lesz a következő generáció LMBTQ tagjaira.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk