Mutatunk néhány ökölszabályt.

Az ember keze ökölbe szorul

Csak némi odafigyelés, és máris elég sokat megtudhatunk a körülöttünk élő emberekről. A testbeszéd rengeteget elárul bárki személyiségéről, és egy kis hozzáértéssel értelmezhetjük, így könnyebben szót érthetünk az emberekkel.

A Bright Side ezúttal azt vizsgálta, milyen következtetéseket vonhatunk le abból, ahogyan az emberek ökölbe szorítják a kezüket.

A hüvelykujj kerül felülre

Okol Szemelyiseg 1

Aki így tartja az öklét, tele van energiával. Folyton új benyomásokat és ismereteket hajszol, ráadásul mindezeket egyszerre és azonnal akarja megkapni. Ő az, aki nem bír nyugton ülni a tévé előtt. A legvégsőkig önzetlen és kedves, alig várja, hogy segíthessen. A tettei beszélnek helyette, megbízható, és ez sokak szimpátiáját és tiszteletét kivívja. Inspirálja és buzdítja a környezetét, így könnyen vezető válik belőle.

A hüvelykujjat szorítja az ujjaival

Okol Szemelyiseg 2

Hiába okos és beszél sokat, mégsem tud könnyen barátokra szert tenni. A környezete ezért hallgatagnak és komornak vélheti, de ha jobban megismerik, rájönnek, hogy nagyon kedves és sebezhető személyiséggel van dolguk. Kiválóan rátapint a problémák gyökerére, és azt is tudja, mi a megoldás. Ravasz és vág az esze, a legtöbbször jó döntéseket hoz. Ám gyakran túl sokat követel magától, ezért szoronghat.

A hüvelykujj a többi ujjra simul

Okol Szemelyiseg 3

Mottója, hogy mindenki a maga sikerének kovácsa, ő pedig általában a legnehezebb kalapácsot választja. Gyakorlatias, komoly, kitartó, mert tudja, hogy a kemény munka mindig meghozza a gyümölcsét. Ugyanakkor a kudarctól való félelme miatt gyakran nem a legjobb döntéseket hozza, de igazándiból ez az egyetlen, ami megrengetheti az önbizalmát. Emiatt igényli mások jóváhagyását és elismerését. Barátai az őszinteségét, megbízhatóságát és logikus gondolkodását értékelik benne a leginkább. Mellette biztonságban érzik magukat és ezért szeretnek is a társaságában időzni. Támogatásukkal bármire képes lehet.

A kvázi lájkoló

Okol Szemelyiseg 4

Nagy tudása és sokoldalúsága ellenére szerény. Gyors észjárásának köszönhetően olyan ötletek sora jut eszébe, amelyek mások számára lehetetlennek tűnnek. Imádja felfedezni a világot, és ehhez meg is vannak a lehetőségei. Olykor azonban nehezére esik egy dologra koncentrálnia, mert mindent tudni szeretne. Ő a két lábon járó lexikon, akinek mindenki kikéri a tanácsát. Ugyanakkor meglehetősen zárkózott, tartózkodó személyiség, aki körültekintően válogatja meg a baráti körét.

Ha szeretnéd megtudni, milyen is egy introvertált személyiség egészen pontosan, olvasd el ezt a cikkünket!

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet