A X-faktor 2021-es évadában feltűnt Árvavölgyi Patrik még csak 17 éves, ám életét már beárnyékolta egy szörnyű tragédia, amikor elhunyt a nővére. A kommentelők által kikezdett, majd mentora, ByeAlex által megvédett versenyző mesélt testvéréről, valamint arról, melegként hogyan éli mindennapjait és tenne egy elfogadóbb társadalomért.

Öngyilkosságba kergette a környezete Árvavölgyi Patrik nővérét

Lesley Gore 1963-as, You Don’t Own Me című dalával lépett az X-Faktor 2021-es évadában a mentorok elé a műsor hetedik adásában Árvavölgyi Patrik. A 17 éves versenyző nővére tiszteletére adta elő az említett számot, miután elárulta, hogy a testvére, aki most lenne 22 éves, annak idején öngyilkos lett, olyan sokat bántották a mássága miatt, írta meg a Blikk.

“Mielőtt a nővérem, Krisztina és én megszülettünk, nyugodtan mondhatom, hogy édesanyánk finoman szólva sem fogadta el a meleg társadalmat. A testvéremről már korán kiderült, hogy leszbikus. Másfél évesen már focizott, nem akart szoknyát hordani, és az óvodából hazatérve nem fiúneveket mondott, amikor arról kérdezték, kibe szerelmes” – emlékezett vissza a testvérére a fiatal versenyző. Mint hozzátette, “a családunk idővel elfogadta, hogy Krisztina a lányokat szereti, mint ahogy az én másságomat is”.

Bár családja megbékélt Krisztina másságával, a környezete megbélyegezte emiatt, és az öngyilkosságig kergette: 19 évesen véget vetett az életének.

“A kortársai megverték, leköpték, bántották, azon versengtek, hogy ki tudja jobban megalázni. Egy idő után nem bírta tovább, és nem látott más megoldást, mint hogy véget vet az életének. A születésnapomon este elment otthonról, azt mondta, egy barátnőjéhez. Hajnalban sem volt sehol, anyu akkor kezdett el telefonálni, hogy hol lehet a lánya. Kiderült, kórházban van. Vonat elé feküdt, de az utolsó pillanatban meggondolhatta magát, mert felült, az ütköző azonban eltalálta a fejét. Egy nappal később hunyt el a kórházban” – idézte fel a három évvel ezelőtti tragédiát.

Kapcsolódó cikk
A család padlóra került, de mivel Krisztina egészséges volt, szerveit felajánlották, hogy mások életét menthesse meg.

Az X-Faktor és az éneklés mellett színészkedik is

Árvavölgyi azt is elárulta, hogy idén lenne 22 éves a testvére. Hozzátette, érte is küzd, szeretné, hogy elfogadóbbak legyenek az emberek, és soha többé ne történhessen olyan tragédia, mint a nővérével.

Nekem mázlim volt, a baráti társaságom, az iskolatársaim elfogadtak, én önmagam lehetek. Sokszor gondolok arra, mennyivel szerencsésebb vagyok, mint a testvérem

– mondta a fiatal versenyző, aki úgy döntött, az öltözködés terén sem fogja vissza magát.
Mint elmondta a lapnak, hosszú, lakkozott körme van, női és férfi ruhákat is hord. “Például felveszek fűzőt, de ugyanúgy egy férfias inget vagy pulóvert is, ha épp ahhoz van kedvem” – tette hozzá. Elárulta azt is, hogy mielőtt sokan félreértenék, ez nem polgárpukkasztás. Az az elve, hogy a ruháknak nincsen nemük, hordja, amit szeretne, mert ha a jövője a tervei szerint alakul, színész lesz. Úgy vélte, úgyis centire pontosan meghatározzák, hogyan nézzen ki. Árvavölgyi egyébként a Békéscsabai Jókai Színház több darabjában is játszott már.
Nemrég egyébként megvédte Árvavölgyit a mentora, ByeAlex a kommentelőkkel szemben. Mint írta Facebook-bejegyzésében ByeAlex, “nem lehet olyan, mint amit a társadalmi játékban már elfogadtunk hétköznapinak, vagyis normálisnak”. Itt hozzátette, hogy a 17 éves versenyző tehetséges, mély és gondolkodó lélek.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet