Nézem Film Hogyan bánunk a nőkkel a virtuális térben? – Elkészült...

Hogyan bánunk a nőkkel a virtuális térben? – Elkészült az első ASMR-horrorfilm, a Tingle Monsters

Promóció

Alexandra Serio rövidfilmje, a Tingle Monsters (Csilingelő szörnyetegek) a nők elleni online zaklatásra hívja fel a figyelmet az  ASMR-videók népszerűségét kihasználva.

A nők céltáblák az online térben

Promóció
- Advertisement -

Dee leül a szobájában a mikrofon mögé és megnyugtató hangján suttogva köszönti virtuális közönségét az élő ASMR-videóban. (Az ASMR egy olyan videófajta, amelyben “megnyugtató” hangokat adnak k ia készítők.) Egyre többen kapcsolódnak be, a kommentek is elkezdenek szállingózni. Nem telik el sok idő, máris elkezdik cikizni a lányt a kinézete miatt, miközben ő a megnyugtató, kellemes hangeffektekkel próbálja ellazítani a nézőket. A helyzet hamarosan eldurvul, olyannyira, hogy a vlogger életveszélyes fenyegetéseket is kap.

Tingle Monsters / Fotó: Nameless Network

Hogy ez után mi történik, azt nem szpoilerezzük el, hiszen mégiscsak a világ első ASMR-horrorjáról van szó. Annyit azonban tanácsolhatunk, hogy ne elalvás előtt tekintsétek meg. Ahogy az alkotó, Alexandra Serio nyilatkozta, ez nem a klasszikus ASMR-videó, pont ellenétes hatást vált ki a nézőkből – ezért is kíváncsian várja, az ASMR gyakorlói vajon hogyan fogadják.

A mindössze tízperces rövidfilm rendezőjét és főszereplőjét kérdezte a projektről az i-D.

PewDiePie visszatért és ismét élvezheti a YouTube legjobb szolgáltatásait

PewDiePie, polgári nevén Felix Kjellberg 104 millió feliratkozójával a legnépesebb követőtáborral rendelkező önálló tartalomkészítő a YouTube-on. A gémer annyira népszerű, hogy amikor Jack Black elindította saját csatornáját 2018 év végén, az ő feliratkozó-rekordját kívánta megdönteni. (Ez azóta sem jött neki össze: PewDiePie egy-egy gyengébb videóján van annyi megtekintés, ahány feliratkozóval jelenleg rendelkezik Jack Black.)

Seriónak nem kellett túl messzire mennie az ötletért, hiszen maga is online tartalmakat készít a Nameless Networknél. Így első kézből megtapasztalhatta, hogy a nők által készített videók milyen mértékben vonzzák a trollokat, a durva, zaklató tartalmú kommenteket írogatókat a férfiak által készített tartalmakhoz képest.

Úgy érzem, mintha elfogadtuk volna, hogy az online zaklatás, fenyegetés vagy szexuális visszaélés teljesen mindennapos a nőkkel szemben bármilyen platformon. Ezen társadalmi szinten alaposan el kéne gondolkodnunk

– magyarázza a brooklyni illetőségű videós.

Hogy bánik a társadalom a nőkkel az online térben?

Cégénél rengeteg társadalmi kérdéssel foglalkozó tartalmat állítanak elő, így a mindennapi munkájához tartozik a kommentszekciók alapos tanulmányozása is. Jól látja tehát, mire vevő a közönség, milyen reakciókat váltanak ki az egyes tartalmak. Megdöbbenéssel tapasztalta, hogy a nők által készített anyagok esetében a kommentelők azzal foglalkoztak elsősorban, hogy néz ki a videón szereplő hölgy, vagy milyen a hangja. A férfiak által gyártott videóknál viszont sokkal inkább a lényegi kérdésekre fókuszáltak.

Indul a We Are One Filmfesztivál, az első online filmmustra

A történelmi jelentősségűnek számító, május 29-én kezdődő tíznapos We Are One Filmfesztivált a New York-i székhelyű Tribeca Enterprises szervezi – írja a Variety. A Tribeca produkciós irodát még 1989-ben, a manhattani Tribeca-negyedben alapította Robert De Niro és Jane Rosenthal producer. Az 1990-es évekig, a filmesek büdzséjét tekintve jobban megérte Vancouverbe vagy Torontoba vinni a készülő produkciók nagyvárosi jeleneteit.

Serio elmondta, hogy az ASMR jelenleg amúgy is az érdeklődés homlokterében áll, főképp olyan nők űzik ezt a műfajt, akik gondoskodó tulajdonságokkal rendelkeznek. Így kifejezetten alkalmasnak találta annak bemutatására, hogyan bánik a társadalom a nőkkel az online térben, és hogyan ölt testet, először szavakkal, a nők online zaklatása.

Queen Latifah: rövidfilm programja segít képviseltetni a női kisebbséget

Kevés színes bőrű nőnek sikerült elérnie azt, amit a színész-énekesnő Queen Latifahnak. Ezen felbuzdulva a Tribeca Filmfesztivál keretén belül mutatta be a The Queen Collective projekt rövid dokumentumfilmjeit, amelyekben színes bőrű nők mondják el történeteiket. És ez még csak a kezdet. ballet after dark

A rövidfilmet az teszi különösen érdekessé, hogy olyan, mintha tényleg egy élő streamet néznénk, és nem egy előre megrendezett filmet. Serio a fenyegető személyében egy olyan alakot is meg akart jeleníteni, akit a közönség előbb vesz észre, mint maga a főszereplő. Azon pedig a befogadó agyalhat, hogy amit lát, valódi vagy pedig, ahogy azt az interneten sokszor látjuk, hamis.

An ASMR vlogger discovers how dangerous the Internet can be… | Tingle Monsters

” Subscribe for award-winning short films: http://sub2.omele.to ” Get some merch: http://shop.omele.to Tingle Monsters is used with permission from Alexandra…

És hogy mi a film üzenete? „A nőgyűlöletet gyakran a férfiak nők ellenes cselekedeteiként értelmezzük, pedig emberek nők elleni tetteiről van szó. Azt szeretném, ha mindannyian elgondolkodnánk azon, hogyan bánunk a nőkkel a virtuális térben” – nyilatkozta Serio.

Promóció
Forrási-D
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3