Kü­lö­nös fol­tot fe­dez­tek fel az óce­á­non, a tu­dó­sok sem értik a je­len­sé­get – VIDEÓ

Az At­lanti-óceán kö­ze­pén fe­dez­tek fel va­lami na­gyon kü­lö­nö­set, amire eddig sem tud­tak ész­szerű ma­gya­rá­za­tot adni.

A NASA felfedezett az Atlanti-óceán közepén egy furcsa hőanomáliát. A jelenséget a műholdképeken vették észre, egy videó is nyilvánosságra került róla. A Suomi NPP műhold vette fel a Dél-Amerikánál látható foltot az infravörös képalkotó eszközével (VIIRS), amellyel például a tűzeseteket szokták felderíteni.

Nem vicc: A NASA szerint földönkívüli életre utaló jelek vannak a Vénusz savas felhői mögött

A Naptól számított második bolygón, a Vénuszon olyan forróság van, mint egy ipari kemence sokszorosa. Szóval a legkevésbé gondolnánk arra, hogy bármiféle élet lehet a közelében. A kutatók most azt állítják: nem is lehetetlen, földönkívüli élet lehet a dolog hátterében.

A felvételeken több ezer piros kör látható, amelyek szokatlanul meleg területeket jeleznek, de van egy feltűnően hatalmas vörös folt az Atlanti-óceán közepén is, ami még a szakértőket is zavarba ejtette.

goes r

Tyler Glockner a saját csatornáján beszélt a felfedezésről, szerinte a hő a víz alól jöhet, de még nem tudni pontosan mi az. A felvételt közel százezren látták, el is indultak a találgatások. Többen úgy gondolják, hogy egy orosz vagy kínai nukleáris tengeralattjáróról jön a hő.

NASA Finds Something Strange in the Atlantic Ocean

NASA has released satellite images of a strange “thermal anomaly” in the middle of the Atlantic Ocean. the strange discovery uncovered by the Suomi NPP satel…

A tudósok viszont más véleményen vannak. Az Universidad Mayor tudósa, Patricia Oliva szerint nyilván nem lehet tűz az óceán közepén. A NASA szerint a föld alól jövő természetes gázszivárgás okozhatja a meleget, bár az jellemzően a partoknál szokott megjelenni. Egy másik feltevés szerint vulkáni tevékenység okozza a hőt, csakhogy a közelben nincsenek vulkánok – írja a Daily Star.

Patricia Oliva szerint a Föld mágneses mezői okozhatják a furcsaságot.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból