Az At­lanti-óceán kö­ze­pén fe­dez­tek fel va­lami na­gyon kü­lö­nö­set, amire eddig sem tud­tak ész­szerű ma­gya­rá­za­tot adni.

A NASA felfedezett az Atlanti-óceán közepén egy furcsa hőanomáliát. A jelenséget a műholdképeken vették észre, egy videó is nyilvánosságra került róla. A Suomi NPP műhold vette fel a Dél-Amerikánál látható foltot az infravörös képalkotó eszközével (VIIRS), amellyel például a tűzeseteket szokták felderíteni.

Nem vicc: A NASA szerint földönkívüli életre utaló jelek vannak a Vénusz savas felhői mögött

A Naptól számított második bolygón, a Vénuszon olyan forróság van, mint egy ipari kemence sokszorosa. Szóval a legkevésbé gondolnánk arra, hogy bármiféle élet lehet a közelében. A kutatók most azt állítják: nem is lehetetlen, földönkívüli élet lehet a dolog hátterében.

A felvételeken több ezer piros kör látható, amelyek szokatlanul meleg területeket jeleznek, de van egy feltűnően hatalmas vörös folt az Atlanti-óceán közepén is, ami még a szakértőket is zavarba ejtette.

Goes R

Tyler Glockner a saját csatornáján beszélt a felfedezésről, szerinte a hő a víz alól jöhet, de még nem tudni pontosan mi az. A felvételt közel százezren látták, el is indultak a találgatások. Többen úgy gondolják, hogy egy orosz vagy kínai nukleáris tengeralattjáróról jön a hő.

NASA Finds Something Strange in the Atlantic Ocean

NASA has released satellite images of a strange “thermal anomaly” in the middle of the Atlantic Ocean. the strange discovery uncovered by the Suomi NPP satel…

A tudósok viszont más véleményen vannak. Az Universidad Mayor tudósa, Patricia Oliva szerint nyilván nem lehet tűz az óceán közepén. A NASA szerint a föld alól jövő természetes gázszivárgás okozhatja a meleget, bár az jellemzően a partoknál szokott megjelenni. Egy másik feltevés szerint vulkáni tevékenység okozza a hőt, csakhogy a közelben nincsenek vulkánok – írja a Daily Star.

Patricia Oliva szerint a Föld mágneses mezői okozhatják a furcsaságot.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.