Őrült nők ketrece Márai Sándor szerelmeivel – mozgalmas és sokszínű november ígérkezik az Átrium Színházba

Az Őrült Nők Ketrece című előadással (november 1–2.) és a Titkaink című Pintér Béla-előadással (november 3–4.) induló hónapban visszatér az Átriumba a kiképzés műfajmeghatározással futó, az évad elején a nyíregyházi VIDOR Fesztiválon is sikerrel vendégszerepelt Majdnem 20 című Tasnádi István-darab (5-én este). Az Így szerettek ők sorozatban Márai Sándor szerelmeit idézik fel, az író szerepében Bálint Andrással (23-án este), a Krizshow-ban Krizsó Szilvia vendégei Dés László és Spiró György lesznek (27-én este).

Két új előadás látható a Mentőcsónak Egység repertoárján a visszatérő Szociopoly (20., 29.), a Cím nélkül (30.) és a Menekülj okosan! (13.) mellett.

A Tudás Hatalom csoporttal együttműködésben mutatják be a Cigány magyar című előadást, amelynek műfaja: csapatépítő tréning magyar állampolgároknak. A fiatal roma művészekből álló, hat éve alakult csoport tagjai a társadalom egészét megszólító rap- és slamszövegek, fórumszínházi előadások és hátrányos helyzetű gyerekekkel való közös alkotások után ezúttal saját emlékeiket dolgozzák fel egy előadásban, olyan eseményekről beszélnek, amelyekről a híradó elmulasztott beszámolni. Az előadás szövegét a társulat és Horváth Kristóf írta, a produkció rendezője Császi Ádám. A bemutatóra november 24-én kerül sor.

Rr 004Cw
Horváth Kristóf, A Tudás Hatalom Csoport Vezéralakja Is Az Átriumban / Fotó: Civishír

November 17-én a Proscenion Drámaszínpad többszörös díjnyertes előadása, a Megáll az idő lesz látható a 123-as laborban. Nyulassy Attila rendezése Gothár Péter és Bereményi Géza legendás filmjének mai szemléletű feldolgozása.

A Tudás Hatalom

A Roma Oktatási Alap támogatásával készült videóban Horváth Kristóf, művésznevén Színész Bob slammer dolgozott együtt tehetséges roma tinédzserekkel, akik a …

Az Átrium Galériában az idén tíz éve elhunyt El Kazovszkij műveiből hoz létre kiállítást Alföldi Róbert, amelynek megnyitójára november 22-én kerül sor. Mindezek mellett a nagy kedvencek is újra láthatóak az Átriumban.

A Krakken művelet: A színház, ahol hangosan kiröhögheted a korrupt politikust – Kritika

Szerencsére én körülbelül 3 perc után felvettem az utazó sebességet, és hagytam, hadd robogjon velem Bodóék rohamkocsija. Hihetetlenül szórakoztató volt az előadás, de a 90 perc után bevallom, nem bántam, hogy kiszállhatok. A darab egyszerre szívszorítóan és könnyezve kacagtatóan mutatja be egy első hallásra ismeretlen ország nagyon is ismerős problémáit.

A színikritikusok díját elnyert Hernádi Judit főszereplésével futó A félelem megeszi a lelket című Fassbinder-filmadaptáció kétszer (7-én este, 24-én délután), Pécsen betiltott válságkomédiánk, az Igenis, miniszterelnök úr! négyszer (10-én délután és este, 19-én és 22-én este), legutolsó bemutatónk, a darab eredeti újraértelmezéseként számon tartott Chicago négyszer (17-én délután és este, 20-án és 21-én este), Yasmina Reza házaspárbajként definiált komédiája, Az öldöklés istene kétszer (9-én este, 25-én délután), Bodó Viktor expresszvonat-gyorsaságú pszicho-thriller-krimi-komédiája, A Krakken művelet kétszer (18-án délután és este) szerepel az Átrium novemberi műsorán.

Így köszöntötték Hernádi Judit színművészt az Átrium Színházban

A félelem megeszi a lelket 2018. szeptember 26-i előadása után, a tapsrendben a színésztársak és az Átrium csapata köszöntötték Hernádi Judit színművészt. Hernádi az Emmi Kurowski szerepének megformálásáért a legjobb női főszereplő díját vehette át a múlt héten a színikritikusoktól.

Molnár Ferenc egyfelvonásosát, az Alföldi Róbert számára bravúrszerepet biztosító Egy, kettő, három című vígjátékot két budapesti előadása (8-án délután és este) mellett Pakson is eljátsszuk (30-án). A Pintér Béla és Társulata e hónapban két-két alkalommal játssza a Kaisers TV, Ungarn (11–12-én) és a Tündöklő Középszer (13–14-én) című előadást, és háromszor lesz látható A Sehova Kapuja (28. és 30 között esténként).

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból