Videó: Négyen támadták meg az ATV stábját

Ez nem az első eset, hiszen rövid időn belül már másodjára támadták meg az ATV stábját. Ezúttal Siófokon történt, rendőrségi feljelentés lett a vége.

Az önkormányzati választások napján a pécsi tudósítót ütötték meg, most pedig Siófokon próbálták négyen elvenni a kamerát az ATV operatőrétől, amikor a kórházról szeretett volna képeket készíteni. Az ügyben az ATV munkatársai ismeretlen tettesek ellen feljelentést tettek a rendőrségen, közölte pénteken az ATV Híradója.

atv támadás stáb
Megtámadták négyen az ATV stábját Siófokon / Fotó: ATV

“Operatőr kollégánk közterületen, a kórház kerítésén jócskán kívül állva készítette a felvételeket. A kórházban történt eseményekről szerettünk volna beszámolni. Először egy be nem mutatkozó, de biztonsági őrként viselkedő férfi érkezett, aki megpróbálta leállítani a forgatást. Ezután rendőri feljelentést is kilátásba helyezett, ha kollégánk nem fejezi be munkáját. Ezt követően jelent meg négy férfi, akik az intézmény területéről érkeztek. Hárman biztonsági őrök, egy pedig számunkra ismeretlen, a többieket irányító személy volt. Ekkor már elmérgesedett a helyzet, a vezető lépett oda először operatőrünkhöz” – hangzott el.

Fokozódó erőszak kereszttüzében az újságírók Németországban

A Sajtó és Média Szabadság Európai Központja ( European Center for Press and Media Freedom, ECPMF) csütörtökön közzétett jelentése szerint növekszik az újságírókkal szembeni erőszak Németországban. Különösen 2018-ban mutatnak az adatok éles emelkedést a sajtó képviselői ellen elkövetett atrocitások vonatkozásában. Idén idáig 28 újságíró szenvedett el 22 bizonyított fizikai támadást.

Az ATV munkatársa ezután elhárította a támadást és megakadályozta, hogy elvegyék munkaeszközét, majd a történtek után fordult a siófoki rendőrkapitánysághoz.

Az eset után a megrángatott kamera működése bizonytalanná vált, nem lehet vele dolgozni, a milliós értékű eszköz valószínűleg komolyan megrongálódott.

A történtekről készült videófelvételt itt lehet megnézni.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból