Körülbelül százötven négyzetméteren ég a szigetelés az ATV tévészékházának tetőhéjazata alatt Budapest X. kerületében, a Kőrösi Csoma Sándor úton.

Hirdetés

Az épületet kiürítették, a tévészékházat körülbelül harminc ember hagyta el. A tűzesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték a lángok oltását – írja a katasztrófavédelem.

ATV tévészékháza füstgombolyagban / Fotó: HVG

Az ATV adásában egy ideig nem volt fennakadás, írja a HVG, konzervműsort sugárzott, később azonban az is félbeszakadt. Jelenleg nincs adás. A helyszínen rendőrök is érkeztek, ők a forgalmat terelték.

Bihari Ádám újságíró

Ég az ATV épülete!!!

Az Indexnek az ATV igazgatója, Németh Szilárd azt mondta, a tűzoltók gyorsan eloltották a tüzet, amit egy hegesztésnél kipattant szikra okozott: egy műanyag kábel gyulladt ki.

Megrendítő fotók mutatják be a az elmúlt 100 év legsúlyosabb erdőtüzét

1 Több mint 25 áldozat A Kaliforniát sújtó tűzvész hatalmas pusztítást végzett, az emberáldozatok száma már huszonötnél járt az első héten. Emellett számtalan épület is odaveszett. A katasztrófa nem kímélte a Westworld híres forgatási helyszínét sem. Több híresség is csatlakozott önkéntesként állatmentőkhöz, hiszen a régióban rengeteg ló rekedt ott.

A tűzoltók most az épületet belül ellenőrzik, hogy visszatérhetnek-e a csatorna munkatársai. 

Lattmann Tamás

Folytassuk a ház előtt? #civilapalyan

Az épületben volt többek között Lattmann Tamás nemzetközi jogász is, amikor az épület kigyulladt, ő is jól van.

Hirdetés