Az egykori Való Világ-győztest emberrablásért ítélték el, valamint egy korábbi, drogbirtoklás miatt kiszabott büntetést is le kell ülnie: jogerősen 3 év 5 hónapot kell a rácsok mögött töltenie, s legkorábban két év múlva szabadulhat.

Élő közvetítés

Mint beszámoltunk róla, VV Aurelio emberrablási ügyében a villalakót jogerősen 2 év és 3 hónap börtönre ítélte a táblabíróság, a Való Világ egykori győztesének társát 1 év 3 hónap börtönt kapott 2 évre felfüggesztve. A botrányhős pár nappal a bevonulása előtt azt mondta rajongóinak, hogy felkészült a börtönre, s egyáltalán nincs kétségbeesve a bevonulás miatt, pedig celebként nem lesz könnyű dolga odabent – közölte a Blikk.

Ismert emberként hátrányból indulsz a rácsok mögött. Mindenki tudja a nevedet, azt is, miért kerültél be. Láttak a tévében, az újságokban, sok mindent tudnak a magánéletedről, ez pedig sok kellemetlenséggel járhat 

– nyilatkozta egy tévés híresség a lapnak, akit korábban elítéltek.
“Cikiznek, hogy celeb vagy, és biztos megtörsz, nem bírod ki a rácsok mögött, és már előre azzal próbálnak heccelni, hogy a szabadulás után hogyan mesélsz majd a médiában a benti életről. Azt gondolja sok rab, azért, mert te ismert vagy, majd más bánásmódban részesülsz, kivételezett leszel, holott ez nem igaz.”

Kapcsolódó cikk

Hozzátette, hogy ugyanannyi ételt, ugyanolyan bánásmódot kap majd az őröktől, mint bárki más. Megvan a hátránya annak, ha ismert emberként kerül be valaki, de alkalmazkodni kell a benti környezethez és le kell szállni a magas lóról, hiszen bent semmivel nem jobb vagy különb az ember csak azért, mert volt már a tévében.

Kecskeméten jelentkezett be

A cikkben folytatódik a bv-protokoll leírása dr. Magyar György ügyvéd által, miszerint a fogvatartottnak ellenőrzik majd a személyazonosságát és a befogadó irodába kísérik. Itt átnézik a csomagjait, hiszen csak előre meghatározott dolgokat lehet bevinni a börtön falai közé. Ilyen például a tisztasági csomag és az alsóruházat. 

Felsőruházatot nem lehet bevinni, csak az az utcai ruha lehet az elítélten, amelyben érkezik. A személyes tárgyak átvizsgálása után fénykép és ujjlenyomatvétel következik. A befogadó helyiségben elveszik a letételezésre kijelölt holmikat, majd egy orvosi vizsgálat következik. Innen a felszerelési raktárba vezet az út: itt kap az elítélt rabruhát és ágyneműt. 

Kedvezményeket is kaphat

Az elítélt példamutató magatartásáért, a munkában elért eredményéért, a tanulásban tanúsított szorgalmáért, az elítéltek nevelésében való eredményes közreműködéséért, élet vagy jelentős anyagi érték megmentéséért vagy súlyos veszély elhárításáért jutalomban részesíthető. 
Ilyen többek közt az eltávozás is, amelynek értelmében elhagyhatja a börtönt, a kint töltött idő pedig beszámít a büntetésbe. Ennek időtartama évente maximum a fegyházban öt nap, börtönben tíz nap, fogházban és az átmeneti csoportban tizenöt nap.
“Ez akkor engedélyezhető, ha az elítélt a szabadságvesztésből a büntetés egyharmadát letöltötte, és fegyházban legalább egy évet, börtönben legalább fél évet, fogházban legalább három hónapot kitöltött. Ilyenkor köteles bejelenteni, hogy az eltávozás ideje alatt hol tartózkodik” – mondta dr. Magyar György.

Munkát is vállalhat

A Büntetés-végrehajtás honlapján szerepel, hogy az elítélteket törvény kötelezi a munkavégzésre. Ők végzik a börtönök fenntartásával, felújításával, karbantartásával járó munkákat, de ugyancsak fogvatartottak dolgoznak a mosodákban és a konyhákban is. Nem kizárt, hogy idővel Aurelionak sem kell az egész napját a cellájában tölteni, s dolgozhat.
A rabok körében közkedvelt munkahely a konyha, hiszen bár hajnal háromkor kell kelnie annak, aki itt kapott munkát, de plusz étel jár. Népszerű még a könyvtáros feladatok végzése, hiszen ez könnyű munkának számít, megismerheti a többi rabot, ám veszélyes is lehet, hiszen állítólag a nem kívánt üzelmeket is ott intézik a rabok egy része. A dolgozó elítéltek körében közkedvelt még a raktáros pozíció is.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet