Követem Közélet Az Auschwitz-Birkenau Emlékhely megkérte a látogatókat: ne használják reklámfogásként...

Az Auschwitz-Birkenau Emlékhely megkérte a látogatókat: ne használják reklámfogásként a helyet

Promóció

Kusza, néha kissé beteges világunkban sajnos semmi sem szent. Még Auschwitz sem. Ezért a helyet gondozó intézmény felszólította az odalátogató embereket, jó lenne, ha másról készítenének Instagram-posztot.

Promóció

Nem arról, ahol több millió ártatlan ember vesztette életét, szenvedett kínhalált. Világunkat az teszi többé, hogy a történelmet meg tudjuk őrizni, igaz, ez egyes helyeken fájdalmas sebeket téphet fel. Auschwitz is érthető módon ezek közé tartozik. Akik veszik a bátorságot és megnézik a helyet, valószínűleg kíváncsiak arra, ami része a történelmünknek. Legalábbis ezt gondolnánk.

Lassan ott tartunk, hogy semmi sem szent / Fotó: The Local Germany

A napokban az Emlékhely Twitter-bejegyzésben kérte meg az embereket, ha lehet, mellőzzék a helyszín reklámként való használatát.

Néhányan olyan Instagram-képet készítettek, ahogyan az odavezető síneken egyensúlyoznak.

Erre többen felhördültek, mondván a hely hihetetlen erővel bír, elképesztően illetlen és etikátlan viccet csinálni belőle. Ráadásul a világon több ezer vasútsín fut, érthetetlen, egyeseknek miért pont egy ilyen helyen jut eszébe megtalálni az egyensúlyérzéküket.

A világ legnagyobb digitális holokauszt-interjúgyűjteménye lesz elérhető magyar intézményekben

Monok István, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Könyvtár és Információs Központ főigazgatója hétfőn Budapesten elmondta: a könyvtár szervezetében működő Elektronikus Információszolgáltatás (EISZ) Nemzeti Programon keresztül a magyar állam négy részletben megvásárolja a hatalmas forrásanyag örökre szóló hozzáférési jogát a ProQuest tudományos tartalomszolgáltató cégtől.

Az Auschwitz-Birkenau Emlékhely és Múzeum jogosan tette közzé a bejegyzést, hiszen pont az a lényeg, hogy az embereket felrázzák és eszükbe juttassák: ami történt, az embertelen és többet nem fordulhat elő.

Ehhez azonban az kell, hogy a látogatók a lehető legvisszafogottabban sétáljanak végig a helyszínen, és ha máskor nem, legalább abban a pár órában szálljanak ki a közösségi médiából.

Az üzenet elég világos: ha valaki Auschwitzban jár, tegye már meg, hogy nem a telefonját nyomkodja. Helyette például el lehet gondolkodni a látottakon.

ForrásDesigntaxi
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3