Kusza, néha kissé beteges világunkban sajnos semmi sem szent. Még Auschwitz sem. Ezért a helyet gondozó intézmény felszólította az odalátogató embereket, jó lenne, ha másról készítenének Instagram-posztot.

Nem arról, ahol több millió ártatlan ember vesztette életét, szenvedett kínhalált. Világunkat az teszi többé, hogy a történelmet meg tudjuk őrizni, igaz, ez egyes helyeken fájdalmas sebeket téphet fel. Auschwitz is érthető módon ezek közé tartozik. Akik veszik a bátorságot és megnézik a helyet, valószínűleg kíváncsiak arra, ami része a történelmünknek. Legalábbis ezt gondolnánk.

A65Cdee3203A6C255A938C9E8A11D856Cbb14C88B9494D39F9F41Ded87C43C9E
Lassan Ott Tartunk, Hogy Semmi Sem Szent / Fotó: The Local Germany

A napokban az Emlékhely Twitter-bejegyzésben kérte meg az embereket, ha lehet, mellőzzék a helyszín reklámként való használatát.

Néhányan olyan Instagram-képet készítettek, ahogyan az odavezető síneken egyensúlyoznak.

Erre többen felhördültek, mondván a hely hihetetlen erővel bír, elképesztően illetlen és etikátlan viccet csinálni belőle. Ráadásul a világon több ezer vasútsín fut, érthetetlen, egyeseknek miért pont egy ilyen helyen jut eszébe megtalálni az egyensúlyérzéküket.

A világ legnagyobb digitális holokauszt-interjúgyűjteménye lesz elérhető magyar intézményekben

Monok István, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Könyvtár és Információs Központ főigazgatója hétfőn Budapesten elmondta: a könyvtár szervezetében működő Elektronikus Információszolgáltatás (EISZ) Nemzeti Programon keresztül a magyar állam négy részletben megvásárolja a hatalmas forrásanyag örökre szóló hozzáférési jogát a ProQuest tudományos tartalomszolgáltató cégtől.

Az Auschwitz-Birkenau Emlékhely és Múzeum jogosan tette közzé a bejegyzést, hiszen pont az a lényeg, hogy az embereket felrázzák és eszükbe juttassák: ami történt, az embertelen és többet nem fordulhat elő.

Ehhez azonban az kell, hogy a látogatók a lehető legvisszafogottabban sétáljanak végig a helyszínen, és ha máskor nem, legalább abban a pár órában szálljanak ki a közösségi médiából.

Az üzenet elég világos: ha valaki Auschwitzban jár, tegye már meg, hogy nem a telefonját nyomkodja. Helyette például el lehet gondolkodni a látottakon.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.