Egy autista kisfiút és anyját akartak leszállíttatni a buszról “Orbáni értékrendek” hiánya miatt

Néhány órája egy anya számolt be a csütörtöki buszozásukról az autista kisfiával. A gyűlöletkampány következményeképpen le akarták szállítani az utasok egy csoportja a 34-es buszról “Orbáni érékrendek” hiányára hivatkozva. 

Az eset csütörtök délután történt az anya emlékei szerint. A felháborodott utasok először azon botránkoztak meg, hogy telefont ad Tóth-Turgonyi Dóra a kisfiának.

Milyen anya az ilyen? Telefont adni egy ekkora gyereknek?

– hangzik el a vádaskodás a 34-es busz végéből.

Nem hagyott alább, míg végül az édesanya felvilágosította a gyűlölködőket. Levente, a kisfiú autista, “nehéz napja volt, csak így tudok vele nyugodtan utazni, nem zavar senkit, játszik” – magyarázza Dóra.

Itt végképp elszakadt a cérna az Orbáni értékrendeket betartó utasoknál!

Azonnal szálljanak le, mégis mit képzel, hogy egy fogyatékossal csak úgy felszáll a buszra?! Ezeknek a zárt osztályon van a helyük!

– szólították fel az anyát.

Egyetlen fiatalember emelte fel a hangját a gyűlölködés ellen. Erre megkapta, hogy “milyen liberális duma ez” arra az érvelésre, hogy “sokszor látom hazafelé a kisfiút. Okos, csendes, aranyos, utazik. Ember, mint bárki itt, a buszon”.

Miután Levente és anyja leszálltak a Boglár utca megállójában, még utánakiáltották: 

Tudja, hol a Duna? Na, oda dobja be!

A teljes posztot alább olvashatjátok:

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

Szinte pontosan egy hónappal ezelőtt, április 15-én is történt hasonló eset buszon. A 184-es, budapesti BKK-járaton egy színesbőrű kislányt vegzáltak.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból