Egy volt művészeti igazgató apuka autista kisfiával saját kreatív vállalkozást alapított, ez a Woodism.

Az autizmus és a kreatív energiák találkozása

Sonny Adorjan, az egyik vezető brit reklámügynökség, az AMVBBDO sikeres art direktora volt, még díjat is nyert a szakmájában. De nemrég otthagyta a céget és saját vállalkozásba fogott ifjú társával. A Woodism projekt keretében Adorjan faliképeket és üdvözlőlapokat készít kreatív partnere és egyben kisfia, az autista Woody aranyköpéseiből.

Sonny Adorjan Woodism
Sonny És Woody Adorjan / Fotó: Woodism

A Creative Boom riportja szerint a linóleumalapú nyomatokon és kártyákon a kisfiú olyan cuki beszólásai szerepelnek, mint például: „Nélküled nagyon visszataszító lenne az élet”, vagy „Bárcsak te lennél az egyetlen másik ember a bolygón!” A kedvencünk viszont kétségkívül „Ha elhagyott a szerencséd, majd neked adom az enyémet!”

https://www.instagram.com/p/B6vw2KPAhiX/

A nyereség egy részét az Ambitious about Autism elnevezéső jótékonysági szervezet kapja meg, amely autista gyerekeket nevelő családokat támogat.

„Én is ember vagyok” – Autizmus a filmvásznon / ContextUs

Az autizmus esetében sokszor ez a bélyeg határozza meg, kik ők és hogyan tekint rájuk a társadalom. Az ítélkezők azonban hajlamosak elfelejteni, hogy elsősorban mind emberek. Ebben a cikkben annak járunk utána, miként jelenik meg ez az üzenet a mozivásznon. autista filmek

A szervezet is példaértékűnek tartja a kezdeményezést.

Az idézetek jól illusztrálják Woody egyedi világlátását, és a mondatai egyszerre optimisták és cukik. Nagyon jó azt látni, hogy egy autista fiatal szemléletmódja ilyen pozitív fogadtatásra talál ezen a rendkívül kiélezett piacon is. Sonny és Woody büszkék lehetnek az eredményükre” – mondta Karina Bird, a szervezet képviselője.

A kihívásokból erősség

Woody hároméves korában állapították meg, hogy enyhén autista.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ahogy Woody cseperedett és elkezdett beszélni, kiderült, hogy nagyon sajátos módon látja a világot és fejezi ki magát. Így elkezdtem linóleumnyomatokat készíteni az aranyköpéseiből, hogy ebben a formában megőrizhessük a megható gondolatait[/perfectpullquote]

– mesélte Adorjan.

Becoming a first-time grandma is a special milestone and the Beaumont, Trenton team didn’t let the COVID surge in June keep this grandma from seeing her grandchild, Jackson. Our security team pointed out which room he was in and his mom and Dr. Angelique Ellison helped grandma get her first glimpse of the new baby boy! #BeaumontHealth #newborn #grandma #firsttimegrandma #commitment #COVID19 #TrentonMI #obgyn

No Description

Az alkotói folyamat során Woody és az édesapja közösen dolgoztak a terveken, és ez csak jobban összehozta őket.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Egy újfajta önbizalommal ruházta fel. A suliban voltak nehézségei, főleg az írástanulással gyűlt meg a baja, de egyszerre fontossá váltak a szavai, mert azt látta, hogy mások ki akarták rakni a falra[/perfectpullquote]

– folytatta a kreatív apuka. Szerinte ez Woody úgy éli meg, hogy „híres vagyok”, és „ezeket én találtam ki”.

Design az autizmusért – Ismerd meg a Perceptual Thinkerst

A társadalmilag felelős és fenntartható tervezés az utóbbi évtizedben egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A korábbiakhoz képest a vásárlók jelentősebb része fordít figyelmet az áron és minőségen kívül egyéb faktorokra, mint például a terméket előállító vállalat felelősségvállalására is. A designtermék a márkája képviselte szellemiséget közvetíti alkotója és használója között.

Amint a a fenti cikkből kiderül, az autizmus, a dizájn és a jótékonyság összefonódására szerencsére nálunk is van jó példa, amelyről egy éve be is számoltunk.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.