Követem Élet + Stílus Autós temetés időszűkében lévő gyászolóknak

Autós temetés időszűkében lévő gyászolóknak

Promóció

Hát, persze, hogy Japánban járunk, ahol mindenki rengeteget dolgozik, nagyon elfoglaltak az emberek, és még temetésre menni sincs idejük. Egy japán temetkezési szalon ezért kitalálta, hogy autós szolgáltatást nyújt azoknak, akik szeretnék leróni kegyeletüket, de kis idő-költségvetésből gazdálkodnak.

Promóció
- Advertisement -

A Japan Times írta meg, hogy a Kankon Sousai Aichi Csoport Uedában, Nagano középső részén megnyitotta a kapuit az időszűkében lévő gyászolók előtt. A vendégek egy ablakhoz hajtanak a kocsijukkal, ahol érintő-képernyőre írják a nevüket és üzenetet hagynak, majd befizetik a részvénynyilvánításért fizetendő összeget.

Autóból is leróhatják a kegyeletüket a sietők Japánban / Fotó: Kyodo / The Japan Times

Van egy elektromos füstölő berendezés is arra az esetre, ha a gyászolók elmondanának egy imát. 

A temetkezési biznisz gyorsan növekvő gazdasági ág az öregedő Japánban. A hatékonyabb temetési szolgáltatásokra pedig egyre nagyobb és nagyobb az igény. 

A cég vezérigazgatója, Masao Ogiwara elmondta a Japan Times-nak, hogy a szolgáltatásokkal azokat célozzák meg, akik mozgásukban akadályozottak idős koruk vagy testi fogyatékosságuk miatt.

Már egy jó ideje benne vagyok a szakmában, és látom, hogy milyen fárasztó tud lenni részt venni egy temetésen a kerekesszékben ülő időseknek  

– mondta Masao. Majd hozzátette, hogy véleménye szerint a temetkezés ezen formája időt takarít meg. Japánban gyakran van temetés a déli órákban. Az elfoglalt üzletemberek ezért könnyen el tudják intézni ebédidejükben anélkül, hogy hazamennének feketébe öltözni vagy szomorkás gyászszertartáson kellene részt venniük.

A japán cégek komoly harcot folytatnak, hogy a temetkezési üzlet egy szeletét kihasíthassák maguknak. A Yano Research Institute szerint ugyanis egy durván 16 milliárd ausztrál dolláros iparágról van szó.

Promóció
ForrásVICE
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3