Eláruljuk az 5 leggyakoribb trükköt, amiket autólopáshoz használnak a tolvajok.

Az orosz közlekedési rendőrség statisztikái szerint  2018 januárja és áprilisa között több mint 13000 gépjárműlopás történt. Felfedeztek néhány olyan professzionális technikát, amit a bűnűzők használnak. Most bemutatjuk ezeket, hogy te is nagyobb eséllyel kerülhesd el, hogy autótolvajok áldozatává válj.

Érme a zárban

Az egyik leggyakrabban alkalmazott fogás, amit a tolvajok használnak. Az anyósülés melletti ajtózár kilincséhez egy érmét helyeznek. A pénzérme megakadályozza, hogy a központi zár bezárja az ajtót. Amikor tehát a tulajdonos otthagyja az autóját, az ajtó nyitva marad.

Erem A Zarban
Érme Trükk / Fotó: Bright Side

Behatolás az OBD csatlakozáson keresztül

Az 1996 után gyártott autókba beépítettek egy úgynevezett OBD-csatlakozót, amelyen keresztül hozzá lehet férni az autó számítógépes rendszeréhez, amelyet diagnosztikához használnak a szervizben. Egy speciális, tolvajok által használt eszköz segítségével viszont hozzá lehet kapcsolódni az OBD-hez, amellyel kikapcsolható a riasztó vagy kinyitható az ajtó.

Obd Csatlakozo
Így Néz Ki A Hivatalos Obd-Csatlakozó / Kép: Amazon

Az OBD-csatlakozó minden autóban egységes. Ha megváltoztatod ennek a kialakítását, illetve a vezetékek helyzetét, akkor a tolvajok nem fognak tudni hozzáférni az eszközeikkel.

Az üres flakon

Egy üres flakont helyeznek az autó hátsó kereke és a karosszéria közé. Amikor az autó elindul, a kidurranó flakon hangja megijeszti a sofőrt, aki rendszerint kiszáll, hogy ellenőrizze, mi történt az autóval. Ezt használják ki a tolvajok, hiszen a gyanútlan tulajdonos ilyenkor úgy száll ki, hogy a motor jár és az indítókulcs is a kocsiban marad.

Ures Palack
Indulás Előtt Ellenőrizd! / Fotó: Bright Side

„Megbolondult” riasztó

Ezt a módszert akkor használják, amikor az autó a ház előtt parkol. Folyamatosan olyan tárgyat dobálnak a kocsihoz, amely nem okoz kárt benne, de beindítja a riasztót. A tulajdonos egy idő után megelégeli, hogy folyton bekapcsol a riasztórendszer, vagy a szomszédok fognak panaszkodni a zajra. A tulaj ekkor kikapcsolja a riasztót, mert azt gondolja elromlott.

via GIPHY

A tolvajok ekkor lendülnek akcióba, ha az autót nem is tudják elvinni, de meglovasíthatnak értékes holmikat belőle.

Kézitáska trükk

Ezt a trükköt közlekedési lámpánál vagy kevésbé forgalmas helyeken használják a tolvajok. A legtöbb ember az anyósülésre teszi a pénzzel, iratokkal és egyéb értékekkel megrakott kézitáskáját. Amikor az autó halad, rendszerint nincs zárva az anyósülés melletti ajtó, amikor egy lámpánál megáll az autó, a tolvaj elragadja a táskát és elrohan.

via GIPHY

A tulajdonos ekkor a tolvaj után iramodik, míg a tettestárs ellopja a magára hagyott gépjárművet.

10 egyszerű, hétköznapi dolog, amik jobbá teszik az életed

10 egyszerű, hétköznapi dolog, amik jobbá teszik az életed Így fogd meg a borospoharat Helyesen, az etikett szerint a borosüveget a nyakánál, a borospoharat pedig a száránál kell megfogni. Ennek oka az, és ezért van a borospohárnak szára, hogy ha a poharat a testénél fogod meg, a vékony üvegfalon keresztül az ital könnyen átveszi a kéz hőmérsékletét.

Ha pedig nem sikerül a kocsilopás, akkor később visszajuttatják a táskát a tulajdonosnak, természetesen rengeteg pénzért cserébe.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.