Avicii posztumusz albuma, amelyen a halála előtt dolgozott, júniusban jön

A zenész családja jelentette be, hogy kiadják az az albumot, amin Avicii a halálakor is dolgozott.

A zenei előadó és producer Avicii családja és a producerei a New York Times-ban jelentették be a posztumusz album megjelenését. Az album a Tim címet viseli – a  tavaly öngyilkosságot elkövetett zenész eredeti neve Tim Bergling  alapján. Az album megjelenése júniusban esedékes, de az első szám az S.O.S már április 10-én érkezik.

avicii time Magazin
Avicii zenei előadó és producer / Kép: Time Magazin

Avicii kiadatlan műveket hagyott maga után és a halála idején is egy albumon dolgozott. Abin Nedler producer, aki annak idején sok időt töltött Avicii-vel együttműködve az album befejezésén, szerint a dalok 75-80%-ban készek. Sőt, a Coldplay énekese, Chris Martin is közreműködik az egyik szám kapcsán.

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A múlt hónapban a család bejelentette a Tim Bergling Alapítvány létrehozását, amely elsősorban olyan embereket és szervezeteket támogat, amelyek a mentális betegségekkel és öngyilkosság megelőzéssel foglalkoznak.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az alapítványt az Ő nevében indítottuk útjára, hogy az emléke előtt tisztelegjünk, és a folytassuk a tevékenységét az ő szellemiségéhez híven.[/perfectpullquote]

– hangzik a nyilatkozatban.

Minden idők egyik legnépszerűbb elektronikus zenei előadója volt, Wake me up számával a toplisták élén szerepelt és felkerült a Forbes legjobban fizetett DJ-inek listájára is.

Most már hivatalos is: Avicii egy törött pohárral végzett magával

A kiszivárgott kórbonctani jelentés szerint önkezével vetett véget életének Tim Bergling. Az Avicii néven ismert, 28 éves zenész nyakán és csuklóján vágások voltak, ezek közül legalább az egyik halálos seb volt – tudta meg a TMZ és a Mirror is. Nemrégiben a család is közzétett egy közleményt, amelyből arra következtethettünk, hogy öngyilkos lett Avicii.

2016-ban érte el karrierje csúcsát, majd egészségügyi okok miatt egyre inkább visszavonult a nyilvános szerepléstől. A világhírű zenész tavaly, 28 éves korában lett öngyilkos.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból