Az ArtMan Egyesület estje a Trafóban

Az ArtMan Egyesület március 6-i estjének két előadása a sérülékenységből inspirálódik, és vegyes képességű alkotókkal kerül a színpadra.

Az első előadás Jobbágy Bernadett-Antal Attila: AMeNeSz // A meg nem született című darabja. Az előadás a gyermektelenséggel és az azzal kapcsolatos félelmekkel való szembenézésről szól, hol könnyed hangon, hol szívbe markolóan. A gyermekre várás sérülékeny állapotában, a vágy és a valóság, valamint a vágy és az elvárások közti térben mozog.

A darab személyes történetekből, versekből és tudományos publikációkból áll össze. Az alkotófolyamat során az Árpádházi Szt. Margit ÉNO felnőtt lakóival folytatott munka is inspirációs forrást jelentett. A témát az intézményben vezetett táncfoglalkozások alkalmával és a résztvevőkkel folytatott beszélgetések során is feldolgozták.

Az esten bemutatott mindkét darab központi magja a gondolat, hogy az akadálymentesítésre a lelkekben is szükség van.

A második darab a Tánceánia Együttes által előadott Fehér, amelyet az együttes és az ArtMan Egyesület tagjai, Gál Eszter és Farkas Dorka rendeztek. A Tánceánia Együttes az első és máig egyetlen vegyes képességű kortárs táncegyüttes hazánkban. Az együttes tagjai, legyenek épek vagy mozgásukban ill. beszédükben korlátozottak, egyenrangú partnerekként hoznak létre mozgás-színházi előadásokat az elmúlt több mint 15 évben.  

A próbákon megszülető táncok, mintha kész alkotások lennének. Minden együtt töltött alkalom a megismételhetetlen tér, idő, mozdulat és kapcsolódás élménye. Úgy vannak együtt jelen, mintha minden perc az első és egyben az utolsó lenne. A darabot aztán az előadás során újra gondolják, átformálják, minden képet, jelenetet, mozdulatot újraalkotnak, így szinte egy új előadás jön létre.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. március 6., 19 óra

Helyszín: Trafó Ház, Budapest

Jegyár: 2. 000 HUF, diák: 1. 600 HUF

Jegyfoglalás: ITT

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból