Az asztal alatt sírunk, annyira jó a Kings of Leon új dala!

Az asztal alatt sírunk, annyira jó a Kings of Leon új dala!

Már ilyen gyorsan eltelt volna három év? Ennyi idővel ezelőtt jelentette meg legutóbbi albumát, a Mechanical Bullt a Kings of Leon. És végre jön a következő, a Walls.

Néhány napja adott hírt a zenekar a saját Facebook-oldalán erről, és már meg is lehet hallgatni az első számot a korongról, amit Waste a momentre kereszteltek.

Íme:

Meggyőződésünk, hogy ebből giga-mega-ultra sláger lesz, s ezt nem is bizonyítja jobban más, mint az, hogy e néhány nap alatt több mint 1,3 millió nézettséget generált a Youtube-on. És ha már sláger… Olyan elemekkel operál, amelyekből könnyen össze lehet hozni egy slágert.

Mire gondolunk ez alatt? Legyen egy “Hooo”-rész, mégpedig jó, ha a refrén alatt van, maga a hangulata pörgős legyen, valamint az intonációk is egyfajta up-down-érzést váltson ki, ami már előkészíti a dropból jövő katarzist kiváltó refrén.

És igen… az idő: legyen rövid, legfeljebb 3 perces: 3:03 a Wast a moment. És semmi gond nincs azzal, hogy ha az alapvető elemekkel operál a zenekar a dalkészítés folyamatában, mert gasztronómiai nyelven a fent említett elemek olyanok, mint a só: alapvető egy ételbe, de ettől még nem biztos, hogy finom lesz, hiszen függ a séftől, a többi alapanyagtól etc.

De mi napok óta ilyen állapotban vagyunk, akkora függést vált ki a Waste a moment:

És már tudjuk azt is, milyen címmel látták el a dalokat:

01. Waste A Moment
02. Reverend
03. Around The World
04. Find Me
05. Over
06. Muchacho
07. Conversation Piece
08. Eyes On You
09. Wild
10. Walls

Kings of Leon
Kings of Leon / Fotó: A Kings of Leon Facebook-oldala

Sőt, állítólag, ami a lemez szövegeit illeti, a csapat rendkívül személyes történeteket oszt meg a rajongókkal, a zenei részről pedig az Entertainment Weekly úgy nyilatkozott, hogy

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] ez a korong lesz az amerikai banda eddigi legmerészebb lemeze.   [/perfectpullquote]

Míg a Q Magazine azt állítja:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] A dalok mindenkit libabőrössé tesznek.   [/perfectpullquote]

Az Entertainment Weekly-t nem értjük ‒ és előre le kell szögeznem, hogy ez nyilvánvalóan szubjektív vélemény a részünkről. A fentebb taglaltak miatt ez a dal, a Waste a moment egyáltalán nem merész, sőt, ellenkezőleg. Azt nem állíthatjuk, hogy a többi sem lenne az, hiszen egyelőre még nem hallhattuk őket. Viszont több interjúban is hangoztatta Caleb, a zenekar frontembere, hogy neki kifejezetten antipatikus, amikor slágereket gyártanak. Azonban azonnal tudják Nathanék (dobos), ha valamelyik toplist lesz, mert Caleb nem fogja szeretni ‒ nem volt ez másképp a Supersoakernél sem (hasonló dal volt az is, amikor kidobták az első számot az albumról).

A zenekar legnagyobb sikerét 2008-as Only By Nighttal aratta, amin legismertebb daluk a Sex On Fire is szerepelt. Ebből még 2 és fél milliót adtak el, azóta viszont folyamatosan csökkentek az eladásaik.

A 2013-ban kiadott Mechanical Bull már csak 347 ezer példányban fogyott, ami után érthető, hogy a zenekar érezte: változásra van szükségük. Időközben mindenki megházasodott és Los Angelesbe költöztek. Erről annyit mondtak, hogy olyanok ők is, mint a többi szülő, csak ők azok, akik ellógnak a lelátók mögé füvet szívni. Talán a fentiekre értik a változás: több slágergyanús dalt ontanak ki magukból.

A környezetváltozás mellett felbéreltek egy új producert is, a jelenleg egyik legnagyobb névnek számító Markus Davist, aki olyan előadók albumain dolgozott, mint a Coldplay, Arcade Fire vagy Florence + the Machine.

Néhány adat, miket ért el eddig a zenekar:

A 2003-as megalakulása óta a Kings of Leon hat nagylemezt jelentett meg, pályafutásuk során több mint 18 millió albumot és 24 millió single-t adtak el. Öt kislemezük is bekerült a Billboard Hot 100-as listájára, valamennyi lemezük szerepelt a Billboard Hot 200-ban, három Grammy-, három NME-, kettő Brit- és egy Juno-díj tulajdonosai. Turnéik a világ minden pontjára eljutottak, és olyan fesztiválokon léptek fel headlinerként, mint a Lollapalooza vagy a Glastonbury.

Kezdőlap > Design > BRÉKING > Hallgatom > Az asztal alatt sírunk, annyira jó a Kings of Leon új dala!
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból