BRÉKING Az eddigi legokosabb és legsötétebb Rick és Morty-évad titkai

Az eddigi legokosabb és legsötétebb Rick és Morty-évad titkai

Promóció

Napjaink egyik legmegosztóbb rajzfilm sorozata, a Rick és Morty harmadik évada mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Promóció
- Advertisement -

Ez egy tipikusan olyan sorozat, amit vagy nagyon szeret, vagy nagyon utál az ember. Dan Harmon és Justin Roiland sci-fi-paródiája végtelenül humoros, intelligens, üdítően újító, néha pedig megérintő érzelmi szálakkal tarkított, és az egyik legnépszerűbb program a 18-34 évesek körében, bár szerintem nem áll távol attól sem, hogy a fiatalabb korosztály szívébe is belopja magát és lekörözzön olyan klasszisokat, mint a Big Bang Theory vagy a Modern Family

And That’s The Way The News Goes

Uploaded by art/research on 2015-09-19.

Az Adult Swim a második évadot követő 18 hónapos csend után vágott minket szájba az eddigi legsötétebb Rick and Morty-évaddal, ami nem csak rengeteg utalással (legyen az popkultúra vagy összeesküvés-elmélet), de manipulációval is tele van. Ha megkérdeznétek, miért, a legjobb példa erre, hogy rávette a McDonald’s-ot a szecsuáni szósz újraforgalmazására (1998-ban a Mulan miatt árulták).

A legjobb dolog az évadban, hogy nem kell kvantumfizika szakos diploma ahhoz, hogy megértsük a sorok közé rejtett áthallásos poénokat, mindössze egy kis alapműveltség szükséges hozzá. Itt van például Stephen King novellájára, a Shawshank Redemptionre épült Rickshank Redemption. Az eredeti filmadaptáció szerint egy ártatlan ember próbál meg kiszabadulni a börtönből. Ebben a jelenetben Rick háza nagyon hasonlít a Breaking Bad Walter White-jának házára, plusz itt jön be a fent említett szecsuáni-szószos vonal is.

Rick and Morty | Rickshank Rickdemption | Clip #1

A clip from Season 3 Episode 1: Rickshank Rickdemption. Disclaimer I am an in no way affiliated with Adult Swim nor its content. All rights go to Adult Swim, Justin Roiland, and Dan Harmon.

Ami mondjuk az én receptoraimat legjobban lefoglalta, az nyilván Pickle Rick volt, ahol Vasembert megszégyenítő módon gyúr magának páncélzatot az önmagát uborkává változtató tudós patkány testrészekből, ezután pedig úgy mészárol le mindenkit maga körül, mintha egy durvább Die Hard-filmet látnánk. Ezen kívül van még itt Jean-Claude Van Damme-féle ikonikus spárga, Keanu Reeves John Wick karaktere, meg Suicide Squad is. 

Inside ‘Pickle Rick’ | Rick and Morty | Adult Swim

Rick and Morty Full Episodes: http://asw.im/1n57bi It’s family therapy time in this one broh. Classic stuff. Pickle Rick too. SUBSCRIBE: http://bit.ly/AdultSwimSubscribe About Rick and Morty: Rick and Morty is Adult Swim’s most scientifically accurate animated comedy. Created by Justin Roiland and Dan Harmon, it catalogues the bizarre misadventures of a bored scientific genius/drunkard and his socially awkward grandson, Morty.

Szerintem a következő rész tartogatja a legtöbbünk számára ismert jeleneteket. Ebben az epizódban Rick és Morty Atlantiszra utaznak, ahol az összes dimenzióban létező Rickek és Mortyk élnek. Most már kezdhetjük sejteni, hogy a forgatókönyvet író párosnak szíve csücske a ’80-as évek krimijei, mert ismét egy Stephen King-novellára utaló részlet az, amikor négy Mortyt követünk figyelemmel, akik egy ‘kívánság portál’-t keresnek.

Inside ‘The Ricklantis Mixup’ | Rick and Morty | Adult Swim

Rick and Morty Full Episodes: http://asw.im/6UilPy Noticed more politics than usual in this episode? There’s some good reasons why. SUBSCRIBE: http://bit.ly/AdultSwimSubscribe About Rick and Morty: Rick and Morty is Adult Swim’s most scientifically accurate animated comedy. Created by Justin Roiland and Dan Harmon, it catalogues the bizarre misadventures of a bored scientific genius/drunkard and his socially awkward grandson, Morty.

Az iskola, ahonnan elkezdjük őket követni, főleg a Perszeluszként kinéző Rick miatt, a Roxfortra hajaz. Később egy zsaru-Rick is feltűnik, a 2001-es Training Day-t idézve. A Creepy Morty nevű bár padlója pedig mindenkinek ismerős lehet a Twin Peaks-ből. Olyan disztópiák is helyet kapnak ebben a fél órában, mint a Brave New World és Soylent Green is. Az, hogy mit keres Charlie és a Csokigyár vagy a Vissza a Jövőbe ebben a részben, találjátok ki ti, és ha észrevesztek még hasonló utalásokat, írjátok meg kommentben!

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3