Az eddigi legokosabb és legsötétebb Rick és Morty-évad titkai

Napjaink egyik legmegosztóbb rajzfilm sorozata, a Rick és Morty harmadik évada mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Ez egy tipikusan olyan sorozat, amit vagy nagyon szeret, vagy nagyon utál az ember. Dan Harmon és Justin Roiland sci-fi-paródiája végtelenül humoros, intelligens, üdítően újító, néha pedig megérintő érzelmi szálakkal tarkított, és az egyik legnépszerűbb program a 18-34 évesek körében, bár szerintem nem áll távol attól sem, hogy a fiatalabb korosztály szívébe is belopja magát és lekörözzön olyan klasszisokat, mint a Big Bang Theory vagy a Modern Family

And That’s The Way The News Goes

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Az Adult Swim a második évadot követő 18 hónapos csend után vágott minket szájba az eddigi legsötétebb Rick and Morty-évaddal, ami nem csak rengeteg utalással (legyen az popkultúra vagy összeesküvés-elmélet), de manipulációval is tele van. Ha megkérdeznétek, miért, a legjobb példa erre, hogy rávette a McDonald’s-ot a szecsuáni szósz újraforgalmazására (1998-ban a Mulan miatt árulták).

A legjobb dolog az évadban, hogy nem kell kvantumfizika szakos diploma ahhoz, hogy megértsük a sorok közé rejtett áthallásos poénokat, mindössze egy kis alapműveltség szükséges hozzá. Itt van például Stephen King novellájára, a Shawshank Redemptionre épült Rickshank Redemption. Az eredeti filmadaptáció szerint egy ártatlan ember próbál meg kiszabadulni a börtönből. Ebben a jelenetben Rick háza nagyon hasonlít a Breaking Bad Walter White-jának házára, plusz itt jön be a fent említett szecsuáni-szószos vonal is.

Rick and Morty | Rickshank Rickdemption | Clip #1

A clip from Season 3 Episode 1: Rickshank Rickdemption. Disclaimer I am an in no way affiliated with Adult Swim nor its content. All rights go to Adult Swim,…

Ami mondjuk az én receptoraimat legjobban lefoglalta, az nyilván Pickle Rick volt, ahol Vasembert megszégyenítő módon gyúr magának páncélzatot az önmagát uborkává változtató tudós patkány testrészekből, ezután pedig úgy mészárol le mindenkit maga körül, mintha egy durvább Die Hard-filmet látnánk. Ezen kívül van még itt Jean-Claude Van Damme-féle ikonikus spárga, Keanu Reeves John Wick karaktere, meg Suicide Squad is. 

Inside ‘Pickle Rick’ | Rick and Morty | Adult Swim

Rick and Morty Full Episodes: http://asw.im/1n57bi It’s family therapy time in this one broh. Classic stuff. Pickle Rick too. SUBSCRIBE: http://bit.ly/AdultS…

Szerintem a következő rész tartogatja a legtöbbünk számára ismert jeleneteket. Ebben az epizódban Rick és Morty Atlantiszra utaznak, ahol az összes dimenzióban létező Rickek és Mortyk élnek. Most már kezdhetjük sejteni, hogy a forgatókönyvet író párosnak szíve csücske a ’80-as évek krimijei, mert ismét egy Stephen King-novellára utaló részlet az, amikor négy Mortyt követünk figyelemmel, akik egy ‘kívánság portál’-t keresnek.

Inside ‘The Ricklantis Mixup’ | Rick and Morty | Adult Swim

Rick and Morty Full Episodes: http://asw.im/6UilPy Noticed more politics than usual in this episode? There’s some good reasons why. SUBSCRIBE: http://bit.ly/…

Az iskola, ahonnan elkezdjük őket követni, főleg a Perszeluszként kinéző Rick miatt, a Roxfortra hajaz. Később egy zsaru-Rick is feltűnik, a 2001-es Training Day-t idézve. A Creepy Morty nevű bár padlója pedig mindenkinek ismerős lehet a Twin Peaks-ből. Olyan disztópiák is helyet kapnak ebben a fél órában, mint a Brave New World és Soylent Green is. Az, hogy mit keres Charlie és a Csokigyár vagy a Vissza a Jövőbe ebben a részben, találjátok ki ti, és ha észrevesztek még hasonló utalásokat, írjátok meg kommentben!

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból