Követem Közélet Az Egyesült Királyság végre hajlandó legalizálni az orvosi marihuánát

Az Egyesült Királyság végre hajlandó legalizálni az orvosi marihuánát

Promóció

A belügyminiszter azonban hajthatatlan abban a vonatkozásban, hogy ez messze nem jelenti azt, a rekreációs célú használat is legálissá válna.

Promóció
- Advertisement -

Mint beszámoltunk róla, Kanada nemrég törvényesen elismerte a rekreációs célú marihuána használatot. Miután egyre szélesebb körben elterjedt az utóbbi években szerte az Egyesült Királyságban, most az orvosi kannabisz legalizálása zajlik a briteknél. A Belügyminisztérium még múlt héten bejelentette, hogy a marihuánából származó gyógyszerek ősztől vényre kapható formában elérhetők lesznek. Ez segíteni fog azoknak, akiknek súlyos betegsége csak a droggal kezelhető.

A legutóbbi esetek, amelyek között beteg gyerekek is voltak, világossá tették a számomra, hogy a kannabisz alapú gyógyszertermékekkel kapcsolatos álláspontunk nem volt megfelelő  

– nyilatkozta önkritikusan Sajid Javid belügyminiszter.

Ugyanakkor gyorsan hozzá is tette, hogy ez semmiképpen sem tekinthető a rekreációs célú marihuána legalizálás első lépéseként.

Billy Caldwell és édesanyja a nélkülözhetetlen gyógyszerrel / Fotó: Colin Keegan, Collins Dublin

A bejelentésre Billy Caldwell, 12 éves fiú nagy nyilvánosságot kapott ügyét követően került sor. Billy az epilepszia ritka fajtájában szenved, és  Észak-Írország Egészségügyi Minisztériuma vészhelyzeti engedélyt adott neki arra, hogy orvosi marihuánával kezeljék.

Az Egyesült Királyságban már egy ideje kampányolnak a legalizálás mellett. 4 hónappal ezelőtt a petíciót 240.000-en írták alá. Ebben a cikkünkben írtunk arról, hogy egy esetleges legalizálásnak egy tanulmány alapján milyen pozitív következményei lehetnének. A társadalmi hatások mellett többek között felpörgetné a brit gazdaságot.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3