Hallgatom Az ellentétek vonzzák egymást, azaz furcsa párok a popzene...

Az ellentétek vonzzák egymást, azaz furcsa párok a popzene történetéből

Promóció

Jay-Z és Beyoncé házasságának hullámhegyeibe- és völgyeibe korábbi szóló albumaikon keresztül is bepillantást nyerhettünk. Meglepő volt, hogy nemrégiben közös lemezzel jelentkeztek, amiről mi is beszámoltunk. A popzene története tele van szokatlan duettekkel. Hallhattunk már operaénekest rock sztárral, halott embert a lányával vagy akár slágerénekest rapperrel énekelni.

Promóció
- Advertisement -

Most a látszólag össze nem illő, de valójában nagyon is jól működő zenei párosok közül gyűjtöttük össze a szerintünk legizgalmasabbakat. 

Kylie Minogue és Nick Cave

A gótikus rock fenegyereke és az éneklő diszkó gömb: hogy jönnek ezek össze? A Where the Wild Roses Grow című szám szerint hihetetlenül jól. A morbid, gyönyörű, lírai dal egy férfiről szól, aki megöli szerelmét. Ráadásul Kylie a videóban a pop zene történetének legtökéletesebb vízihulláját alakítja.

Frank és Nancy Sinatra

A Something Stupid olyan szerelmes dal, ami a bőröd alá kúszik. Furán hangzik ez ebben a kontextusban, hiszen a számot apa és lánya énekli. Talán azért tud olyan jól működni a párosuk, mert egyikük sem vette túl komolyan a dalt, és a felvételek alatt folyton grimaszokat vágtak.

Elton John és Kiki Dee

A Don’t Go Breaking My Heart 1970-ben jelent meg. A könnyed, finom duett tökéletes dal mindenkinek, aki volt már szerelmes. 

Nat King Cole és Natalie Cole

Ez az apa-lánya duett hátborzongatónak tűnhet egyeseknek. Natalie ugyanis 1991-ben vette fel újra édesapja Unforgettable című számát, majdnem 26 évvel annak halála után. Natalie duettje “feltámasztott” édesapjával nagy siker lett: 14 millió példányban adták el, és 7 Grammy-díjat nyert.

Freddie Mercury és Montserrat Caballé

Az opera díva és a rock és pop történelem egyik legragyogóbb személyisége: Freddie Mercury jellegzetes orgánuma találkozott a klasszikus szopránnal. A Barcelona című közös számuk 1987-ben született. Mercury le volt nyűgözve Caballé-tól, és a két nagyszerű művész közeli barátságba került egymással. A dalt kétszer adták elő színpadon.

Lady Gaga és Tony Bennett

Egy excentrikus pop sztár és egy idősödő sanzonénekes. Miért ne? 2014-ben énekeltek együtt egy jazz sztenderd albumon, többek között a Cheek to Cheek című számot. Lady Gaga-ról kiderült, hogy tehetsége nem csak a Poker Face-ig terjed, hanem sokoldalú énekesnő.

Karel Gott és Bushido

2000-ben Karel Gott megjelentette a ’80-as évek Forever Young című slágerének újraértelmezett verzióját németül. A német gengszter rapper Bushido nagy rajongója volt a nótának, és újra fel akarta venni, méghozzá a cseh énekessel. A “rapper találkozik a “Kelet Sinatrájával” együttműködés” nagyon sikeresnek bizonyult: közös daluk 2002-ben a slágerlisták első 5 helyén szerepelt.

Christina Aguilera és a The Rolling Stones

Egy erőteljes hang találkozása a rock’n’roll legendával 2008-ban történt. Martin Scorsese hozta össze Christina Aguilera-t és a The Rolling Stones-t a Shine a Light című koncertfilmhez. A Live With Me-be a pop díva és Mick Jagger mindent beleadtak, és a szám még a cinikus Keith Richards-t is meggyőzte az énekesnő kvalitásairól.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3