Követem Élet + Stílus Az európaiak tovább élnek, de túl sokat dohányoznak, véli...

Az európaiak tovább élnek, de túl sokat dohányoznak, véli a WHO

Promóció

A várható élettartam nőtt Európában az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb jelentése szerint. De azért így sincs minden teljesen rendben.

Promóció

Az európaiak egészségesebbek és tovább élnek öt évvel ezelőtthöz képest, áll a szervezet szerdán nyilvánosságra hozott egészségügyi jelentésében.

Ugyanakkor a WHO figyelmeztet, hogy a dohányzás és a növekvő elhízás továbbra is problémát jelent. Az elemzés “szignifikáns” eltérést tárt fel az egyes országok között a legmagasabb és legalacsonyabb várható élettartamot tekintve.

Az európai emberek az 5 évvel ezelőttihez képest átlagosan több mint egy évvel élnek tovább. A legmagasabb és legalacsonyabb várható élettartam között azonban még mindig több mint 10 év különbség mérhető.

A korai elhalálozások száma csökkent az ezredforduló kezdete óta. A korai halálokok között a szív-és érrendszeri betegségek, a rák, a cukorbetegség és a krónikus légúti megbetegedések azonban a vártnál magasabb arányba esnek.

Az alkoholfogyasztás nincs jó hatással a várható élettartamra / Fotó: Thinkstock

A dohányzás, az alkoholfogyasztás, a növekvő elhízás és a nem megfelelő szintű védőoltások megakasztják a WHO által kitűzött fejlődést egyes országokban. A dohányzás szintje Európában a legmagasabb a világon, ha azt vesszük, hogy a 15 éves és annál idősebb generációknál háromból egy ember cigarettázik. Az alkoholfogyasztás ugyan csökkent, de a felnőttek körében továbbra is ezen a kontinensen a legnagyobb. Az európaiak több mint fele túlsúlyos, és az elhízás Európa túlnyomó részén a felnőttek körében növekvő tendenciát mutat.

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3