Követem Élet + Stílus Az európaiak tovább élnek, de túl sokat dohányoznak, véli...

Az európaiak tovább élnek, de túl sokat dohányoznak, véli a WHO

Promóció

A várható élettartam nőtt Európában az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb jelentése szerint. De azért így sincs minden teljesen rendben.

Promóció
- Advertisement -

Az európaiak egészségesebbek és tovább élnek öt évvel ezelőtthöz képest, áll a szervezet szerdán nyilvánosságra hozott egészségügyi jelentésében.

Ugyanakkor a WHO figyelmeztet, hogy a dohányzás és a növekvő elhízás továbbra is problémát jelent. Az elemzés “szignifikáns” eltérést tárt fel az egyes országok között a legmagasabb és legalacsonyabb várható élettartamot tekintve.

Az európai emberek az 5 évvel ezelőttihez képest átlagosan több mint egy évvel élnek tovább. A legmagasabb és legalacsonyabb várható élettartam között azonban még mindig több mint 10 év különbség mérhető.

A korai elhalálozások száma csökkent az ezredforduló kezdete óta. A korai halálokok között a szív-és érrendszeri betegségek, a rák, a cukorbetegség és a krónikus légúti megbetegedések azonban a vártnál magasabb arányba esnek.

Az alkoholfogyasztás nincs jó hatással a várható élettartamra / Fotó: Thinkstock

A dohányzás, az alkoholfogyasztás, a növekvő elhízás és a nem megfelelő szintű védőoltások megakasztják a WHO által kitűzött fejlődést egyes országokban. A dohányzás szintje Európában a legmagasabb a világon, ha azt vesszük, hogy a 15 éves és annál idősebb generációknál háromból egy ember cigarettázik. Az alkoholfogyasztás ugyan csökkent, de a felnőttek körében továbbra is ezen a kontinensen a legnagyobb. Az európaiak több mint fele túlsúlyos, és az elhízás Európa túlnyomó részén a felnőttek körében növekvő tendenciát mutat.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3