A József Attila Kör 2016. február 26-án tartja a hagyományos JAK Tanulmányi Napok egynapos konferenciáját, melynek címe idén: Az idegenség alakzatai.

A tudományos tanácskozás a kortárs észak-amerikai irodalom értelmezési lehetőségei felől elindulva közelíti az idegenség fogalmát kulturális, politikai, identitásbeli, nemi és társadalmi aspektust figyelembe véve. Az esemény teret ad az olyan típusú megközelítéseknek is, amelyek a fogalmat európai kontextusban is tárgyalják, megteremtve ezzel a párbeszéd(ek) helyét.

A konferencia célja, hogy az idegenségfogalma(ka)t irodalmi műveken keresztül, valamint más, kultúratudományos diszciplínák felől közelítse, tágítva ezzel az irodalomértelmezés horizontját.

Jelentkezés esetén a tervezett 20 perces előadások címét és a hozzájuk tartozó 15-20 soros annotációkat az előadó nevével és elérhetőségeivel (értesítési e-mail cím, telefonszám, lakhely) a következő e-mail címre kérik elküldeni: [email protected].

A felhívásra jelentkezőket a szervezők a legkésőbb 2016. február 5-ig értesítik.

A konferencián előadóknak a József Attila Kör utazási költségtérítést nyújt.

A konferencia helyszíne: Gödör Klub, 1061 Budapest, Király utca 8-10.

A konferencia időpontja: 2016. február 26, 10:00 – 18:00

Forrás: Vörös Postakocsi Online

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.