Idén ősszel sem maradhatunk irodalmi fesztivál nélkül, erről pedig természetesen a Margó Feszt gondoskodik.

Öt évvel ezelőtt, 2011-ben indult útjára a nívós eseménysorozat, ahol a kortárs magyar írók legjava, friss megjelenések, kurrens külföldi meghívottak vesznek részt. Sőt, első alkalommal könyvvásár keretén belül be is újíthatjuk a polcaink portékáját.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Az irodalom magányos műfaj: csak mi vagyunk és a könyv, versnyi vagy ötszázoldalnyi utazások ismeretlen világokba, amelyekben teljesen elmerülhetünk. A Margó viszont közösségi műfaj, az író, a könyv és az olvasó egymásra találása rendhagyó szerzői esteken, koncerteken és felolvasásokon.   [/perfectpullquote]

– olvasható a Margó weboldalán.

Az évek során több margós program önálló sorozattá alakult, így például a Rokonok, a Kedvencek temetője vagy az Éjszaka a múzeumban. Legnépszerűbb műsorukból, a Rájátszásból önálló produkció fejlődött az évek alatt, rendszeresen koncertezve fesztiválokon, de töltötték már meg az A38 Hajót vagy akár a Művészetek Palotája nagytermét.

A Margóval mindig az irodalom közvetítésének új útjait keresik. 2015-ben indították el partnereikkel az első prózakötetes szerzőket jutalmazó Margó-díjat, amit az első alkalommal Totth Benedek nyert meg Holtverseny című regényével:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] A Margó Feszt nem titkolt célja, hogy a szélről, a margóról indulva csempésszen bele egy kis különlegességet a tradicionális könyves események világába. Tóth Krisztina például egy kávézó üvegfala mögött, a pultnál ülve olvasott fel legújabb könyvéből, az Akváriumból, a közönség pedig a kávézó előtt, a téren ülve hallgatta   [/perfectpullquote]

– közölte az MNO a Margóról, ami már második alkalommal rendezi meg ősszel az irodalmi fesztivált.

Természetesen mi, a Contextus.hu csapata is tudósítunk az eseményekről. Kiválasztottunk (alább olvashatjátok és linkkel láttuk el őket), mely programokon találkozhattok velünk:

Nap Idő Esemény
október 12. / 1. nap 19:00 Nádas Péter-est
október 13. / 2. nap 20:30 Zeitgest
október 13. / 2. nap 20:00 Plazmából – Garaczi László 60
október 13. / 2. nap 18:30 Tolnai Ottó-est
október 14. / 3. nap 16:00 Kulturális Schengen
október 14. / 3. nap 19:00 Papp András – Térey János: Kazamaták
október 14. / 3. nap 20:30 Litera-díj
október 15. / 4. nap 14:00 Péterfy Gergely kötetbemutatója
október 15. / 4. nap 15:00 Szily László: Beírás
október 15. / 4. nap 13:00 Világirodalmi Typo-tex túra
október 15. / 4. nap 15:00 Rémtörténetek orosz módra (Spiró György és Goretity József)
október 15. / 4. nap 16:00 Szabó T. Anna: Törésteszt
október 15. / 4. nap 17:30 Varró Dániel: Mi lett hova?
október 15. / 4. nap 20:30 Erdős Virág: Világító testek
október 16. / 5. nap 15:30 A másik forradalma – Alternatív 56 (Cserna-Szabó András, Szálinger Balázs, Vörös András, Nagy Gabriella, Horváth Viktor, Márton László, Szécsi Noémi)
október 16. / 5. nap 17:30 Kun Árpád: Megint hazavárunk

 

Részletesen információért látogassatok el IDE!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.