Az olaszok is zabálták a magyar rendező Rossz verseit, három díjat is bezsebelt

Három elismerést nyert el Reisz Gábor új filmje, a Rossz versek a 36. Torinói Filmfesztiválon.

A nagy presztízsű olasz seregszemle, amelynek díjait szombat este adták át, mintegy kétszáz alkotást vonultatott fel.

A fesztivál nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűrije, amelynek elnöke Csia Csang-ko kínai sztárrendező volt, elismerő oklevéllel méltatta a Rossz verseket.

reisz gabor 2016 foto valuska gabor e1471258898632
Reisz Gábor megismételheti a VAN sikerét / Fotó: Valusga Gábor

Reisz Gábor nyerte el a Scuola Holden díjat, amellyel a legjobb forgatókönyvet díjazta a diákzsűri. Az AVANTI (Agenzia Valorizzazione Autori Nuovi Tutti Italiani) zsűrijének a fesztivál legjobb filmjét elismerő díját szintén a magyar alkotás kapta.

Az elismeréseket Reisz Gábor, aki egyben a film forgatókönyvírója és főszereplője is, személyesen vette át szombat este Torinóban.

Rossz versek címen forgat új filmet Reisz Gábor – – ContextUs

A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlannal berobbant Reisz Gábor második mozifilmjének, a Rossz versek gyártására 230 millió forint támogatást szavazott meg a Filmalap. Január végén kezdi forgatni második mozifilmjét Reisz Gábor, a közelmúlt egyik legnagyobb filmes meglepetése, a kultfilmmé vált VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan író-rendezője.

Reisz Gábor önéletrajzi ihletésű filmjében a felnőtté válás legfontosabb kérdéseivel foglalkozik: megvalósíthatóak-e a vágyaink, és különböző gyerekkori énjeink elégedettek lennének-e azzal az emberrel, akivé váltunk.

A rendező első filmje, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan több mint 65 ezer nézőt vonzott a magyar mozikba, és világszerte díjakkal jutalmazták a filmfesztiválokon.

A sikert követően Reisz Gábor részt vehetett a cannes-i filmfesztivál rezidensprogramjában, amelynek keretében több hónapon át dolgozott Párizsban az új forgatókönyvön.

A kategóriás fesztiválon mutatják be a VAN rendezőjének új filmjét

November 16-án kezdődik Észak-Európa nemzetközi, mintegy 250 filmet felvonultató filmfesztiválja Tallinnban. A Fekete éjszakák címmel megrendezett filmünnep 2014 óta a nemzetközi produceri szövetség (FIAPF) által A-kategóriával minősített 15 filmfesztivál egyike. Az idei versenyprogramban szerepel a Rossz versek is; a fődíj a Tallinn Grand Prix. Reisz Gábor következő munkája önéletrajzi ihletésű, de fiktív történetet mesél el.

Rossz verseket 55 forgatási napon, 120 helyszínen forgatták a Proton Cinema gyártásában, a Les Films du Balibari és az RTL Magyarország koprodukciójában, a Filmalap támogatásával. 

Rossz versek előzetes (12)

“Olyan filmet akartam készíteni, amelyből rá lehet ismerni a valóságra, melyben Magyarországon élünk.” Reisz Gábor második filmje, a Rossz versek időutazásra…

Az alkotás december 27-én kerül a magyar mozikba a Cirko Film forgalmazásában.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból