Nézem Film Az öt legmenőbb koreai film 2018-ban

Az öt legmenőbb koreai film 2018-ban

Brutális akciófilm, kosztümös vámpírfilm és ördögűzős horror sem hiányzik a legújabb dél-koreai filmtermésből. Ezek a legjobb koreai filmek szerintünk!

- Advertisement -

Az American Film Market a világ egyik legnagyobb üzleti eseménye filmes berkeken belül. Filmbemutatóknak, konferenciáknak és filmvásárnak egyaránt helyet biztosít a fesztivál. Az október 31. és november 7. között zajló eseményen több dél-koreai filmre is felfigyelt a filmes szakma.

The Divine Fury  / Az isteni düh

Egy ateista harcművész és egy ördögűzést végző pap? A szituáció már önmagában elég érdekes egy különleges horrorfilmhez. Az alkotás Park Seo-Joon és Ahn Sung-Ki főszereplésével készült, a rendezői székben pedig Jason Kim ült.

A Divine Fury alkotói/ Hellokpop

Intimate Strangers / Intim idegenek

Ebben a dramediben összehozták Dél-Korea két legnépszerűbb karakter színészét. Yoo Hai-Jin és Cho Jin-Woong játsszák a főszerepet.  A történet során szembe kell nézniük a múlt árnyaival, amikor egy családi vacsora alkalmával azt játsszák, hogy meg kell osztaniuk egymással a mobil üzeneteiket. A történet ismerős lehet, hiszen hasonló sztorit dolgozott fel a Teljesen idegenek című olasz film is.

Intimate Strangers főszereplői / The Hollywood Reporter.

Parasite / Parazita

Bong Joon-Ho  rendezésében készült film története, akár egy magyar filmdráma sztorija is lehetne. A film egy olyan családról szól, amelynek minden egyes tagja munkanélküli. A rendező korábbi filmje Magyarországon is bemutatásra került Túlélők viadala címmel, amely egy nemzetközi sztárokkal felturbózott poszt-apokaliptikus mozi volt. Ezért nem kizárt, hogy ez a film is eljut majd a hazai mozikba.

Jelenet a Parasite című filmből / CJ Entertainment

Unstoppable / Megállíthatatlan

A film egy visszavonult gengszterről szól, aki kénytelen visszatérni a bűn útjára, amikor egy banda elrabolja a feleségét.  Az akciófilm története sablonos, de a hollywoodi filmeket idéző látvány és a zúzós akciójelenetek kárpótolhatják a nézőt. A főszerepben a Zombi expressz sztárja, a koreai Dwayne Johnsonnak becézett Don Lee látható.

Don Lee / Unstoppable / IMDb

Rampant

Kim Sung-Hoon rendező mozija egy igen érdekes alkotás, hiszen kevés kosztümös koreai vámpíros fantasy-t ismer a filmtörténet. De most már ilyen is van.

Rampant / IMDb

Magyarországon is rendszeresen megrendezésre kerülő a Koreai Filmfesztiválról a ContextUs is hírt adott, így nem kizárt, hogy ezekkel az alkotásokkal is találkozhatunk a jövő évi rendezvényen.

Promóció

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

Az 50 év után előkerült iratok szerint Samuel Beckett Nobel-díja ellen a biztosság elnöke kampányolt

Samuel Beckett irodalmi Nobel-díja megosztotta a jelölőbizottság tagjait, ez derült ki a Svéd Akadémia archívumának frissen előkerült irataiból.

Tóth Gabi férje, Krausz Gábor a nők védelmére kelt Schobert Norbi videója után

A hétfői ebéd előtt olyan Facebook-videót rögzített Schobert Norbi, hogy tematizálta a magyar közéletet.

Rendezők, akik világhírű festményeket csempésztek filmjeikbe – Ilyen a mozi és képzőművészet csodálatos találkozása

Mi köze Klimt A csók című festményének Scorsese Viharszigetéhez? Vagy a Forrest Gump kis Jenny-jének a 20. század egyik leghíresebb amerikai képéhez?

Brad Pitt: “Quentin Tarantino több nőt szabadított meg a cipőjétől, mint a reptéri ellenőrök valaha”

Nem csak Leonardo DiCapriót és Margot Robbie-t említette meg, de kifejezte háláját Margot Robbie lábfeje, Dakota Fanning lábfeje és Margaret Qualley lábfeje iránt is Brad Pitt.

ez is érdekeltéged
<3