Az öt legmenőbb koreai film 2018-ban

Brutális akciófilm, kosztümös vámpírfilm és ördögűzős horror sem hiányzik a legújabb dél-koreai filmtermésből. Ezek a legjobb koreai filmek szerintünk!

Az American Film Market a világ egyik legnagyobb üzleti eseménye filmes berkeken belül. Filmbemutatóknak, konferenciáknak és filmvásárnak egyaránt helyet biztosít a fesztivál. Az október 31. és november 7. között zajló eseményen több dél-koreai filmre is felfigyelt a filmes szakma.

The Divine Fury  / Az isteni düh

Egy ateista harcművész és egy ördögűzést végző pap? A szituáció már önmagában elég érdekes egy különleges horrorfilmhez. Az alkotás Park Seo-Joon és Ahn Sung-Ki főszereplésével készült, a rendezői székben pedig Jason Kim ült.

Intimate Strangers / Intim idegenek

Ebben a dramediben összehozták Dél-Korea két legnépszerűbb karakter színészét. Yoo Hai-Jin és Cho Jin-Woong játsszák a főszerepet.  A történet során szembe kell nézniük a múlt árnyaival, amikor egy családi vacsora alkalmával azt játsszák, hogy meg kell osztaniuk egymással a mobil üzeneteiket. A történet ismerős lehet, hiszen hasonló sztorit dolgozott fel a Teljesen idegenek című olasz film is.

Parasite / Parazita

TU9NIjwzjoKPwQHoHshkFcQUCG 1024x576 1
Szegények és gazdagok / Fotó: Mozinet

Bong Joon-Ho rendezésében készült film története, akár egy magyar filmdráma sztorija is lehetne. A film egy olyan családról szól, amelynek minden egyes tagja munkanélküli. A rendező korábbi filmje Magyarországon is bemutatásra került Túlélők viadala címmel, amely egy nemzetközi sztárokkal felturbózott poszt-apokaliptikus mozi volt. Ezért nem kizárt, hogy ez a film is eljut majd a hazai mozikba.

Unstoppable / Megállíthatatlan

A film egy visszavonult gengszterről szól, aki kénytelen visszatérni a bűn útjára, amikor egy banda elrabolja a feleségét.  Az akciófilm története sablonos, de a hollywoodi filmeket idéző látvány és a zúzós akciójelenetek kárpótolhatják a nézőt. A főszerepben a Zombi expressz sztárja, a koreai Dwayne Johnsonnak becézett Don Lee látható.

Rampant

Kim Sung-Hoon rendező mozija egy igen érdekes alkotás, hiszen kevés kosztümös koreai vámpíros fantasy-t ismer a filmtörténet. De most már ilyen is van.

Magyarországon is rendszeresen megrendezésre kerülő a Koreai Filmfesztiválról a ContextUs is hírt adott, így nem kizárt, hogy ezekkel az alkotásokkal is találkozhatunk a jövő évi rendezvényen.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból