Követem Közélet Ázsia második és legnagyobb kiállítását az LMBTQ kultúrának szenteli

Ázsia második és legnagyobb kiállítását az LMBTQ kultúrának szenteli

Promóció

Ázsia kultúrája eddig is vonzott, nyitottságuk viszont csak még vonzóbbá teszi a kontinenst. Novemberben ugyanis megrendezésre kerül a világ legnagyobb LMBTQ kiállítása. Céljuk, hogy az embereket még inkább elfogadóbbá tegyék.

Promóció
- Advertisement -

A Sunpride Alapítvány (Sunpride Foundation) és a Bangkok Művészeti és Kulturális Központ (Bangkok Art and Culture Centre) tegnap jelentették be terveiket a kiállítást illetően. A II. Spectrosynthesis – Tolerancia expozíciója: LGBTQ Délkelet-Ázsiában 2019. november 23. és 2020. március 1. között lesz látogatható. Bangkok Ázsia leginkább LMBTQ-barát városa, amely az elmúlt években rengeteg fejlődésen ment keresztül a művészet és az LMBTQ-közösség területén. Arról nem is beszélve, hogy a kiállítás akkor kerül megrendezésre, amikor Thaiföld engedélyezi az azonos nemű partnerséget.

Fontos, hogy mindenki szabadon kifejezhesse magát / Fotó: The Art Newspaper

Patrick Sun, a Sunpride alapítója, kifejtette, hogy a különbségek helyett a személyes tapasztalatokra, az emberi jogokra és a sokféleség támogatására helyezik a hangsúlyt a kiállításon. Fontos, hogy a művészek megoszthassák tapasztalataikat, hogy elfogadják őket, és egyenlően kezelésben részesüljenek. Mint elmondta, a megnyíló eseményen a kontinens többi részén élő és tengerentúli ázsiai művészek munkái is láthatóak lesznek. Tehát India, Kína, Srí Lanka és Malajzia is képviselni fogja magát Thaiföld és Hong Kong mellett.

Sun elmondása szerint munkájuk teljesen kifizetődik, hiszen egyre több fiatal LMBTQ-művész alkot szabadabban.

Érdekes látni, hogy a művészek nagyobb hajlandóságot fejtenek ki, hogy kifejezzék magukat, valamint megjelent egy támogató piac, amely készen áll befogadni a munkájukat

– nyilatkozta Sun.

A Facebook rászállt az LMBTQ-emberekre? / ContextUs

A vizsgálatot a The Telegraph vezette. Megállapítást nyert, hogy felhasználók azon Facebook-oldalak alapján, amelyek iránt érdeklődést mutattak, “szexuális megtisztulást” és melegeket kezelő gyógymódot promotáló hirdetéseket kaptak. A The Telegraph szerint két olyan átnevelő terápiás hirdetést találtak, amelyekkel a fiatal LMBTQ-embereket célozták meg. Az egyik esetben Tessa Ann Schwarznak videót ajánlottak “Homoszexualitás volt az identitásom” címmel.

Az alapítvány lelkes, hogy hozzájárulhat az alkotók életének jobbá tételéhez. Ennek köszönhetően a művészek tényleg önmaguk lehetnek és lehetőséget kapnak, hogy megmutassák magukat a szélesebb közönségnek.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3