Ázsia második és legnagyobb kiállítását az LMBTQ kultúrának szenteli

Ázsia kultúrája eddig is vonzott, nyitottságuk viszont csak még vonzóbbá teszi a kontinenst. Novemberben ugyanis megrendezésre kerül a világ legnagyobb LMBTQ kiállítása. Céljuk, hogy az embereket még inkább elfogadóbbá tegyék.

A Sunpride Alapítvány (Sunpride Foundation) és a Bangkok Művészeti és Kulturális Központ (Bangkok Art and Culture Centre) tegnap jelentették be terveiket a kiállítást illetően. A II. Spectrosynthesis – Tolerancia expozíciója: LGBTQ Délkelet-Ázsiában 2019. november 23. és 2020. március 1. között lesz látogatható. Bangkok Ázsia leginkább LMBTQ-barát városa, amely az elmúlt években rengeteg fejlődésen ment keresztül a művészet és az LMBTQ-közösség területén. Arról nem is beszélve, hogy a kiállítás akkor kerül megrendezésre, amikor Thaiföld engedélyezi az azonos nemű partnerséget.

1
Fontos, hogy mindenki szabadon kifejezhesse magát / Fotó: The Art Newspaper

Patrick Sun, a Sunpride alapítója, kifejtette, hogy a különbségek helyett a személyes tapasztalatokra, az emberi jogokra és a sokféleség támogatására helyezik a hangsúlyt a kiállításon. Fontos, hogy a művészek megoszthassák tapasztalataikat, hogy elfogadják őket, és egyenlően kezelésben részesüljenek. Mint elmondta, a megnyíló eseményen a kontinens többi részén élő és tengerentúli ázsiai művészek munkái is láthatóak lesznek. Tehát India, Kína, Srí Lanka és Malajzia is képviselni fogja magát Thaiföld és Hong Kong mellett.

Sun elmondása szerint munkájuk teljesen kifizetődik, hiszen egyre több fiatal LMBTQ-művész alkot szabadabban.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Érdekes látni, hogy a művészek nagyobb hajlandóságot fejtenek ki, hogy kifejezzék magukat, valamint megjelent egy támogató piac, amely készen áll befogadni a munkájukat[/perfectpullquote]

– nyilatkozta Sun.

A Facebook rászállt az LMBTQ-emberekre? / ContextUs

A vizsgálatot a The Telegraph vezette. Megállapítást nyert, hogy felhasználók azon Facebook-oldalak alapján, amelyek iránt érdeklődést mutattak, “szexuális megtisztulást” és melegeket kezelő gyógymódot promotáló hirdetéseket kaptak. A The Telegraph szerint két olyan átnevelő terápiás hirdetést találtak, amelyekkel a fiatal LMBTQ-embereket célozták meg. Az egyik esetben Tessa Ann Schwarznak videót ajánlottak “Homoszexualitás volt az identitásom” címmel.

Az alapítvány lelkes, hogy hozzájárulhat az alkotók életének jobbá tételéhez. Ennek köszönhetően a művészek tényleg önmaguk lehetnek és lehetőséget kapnak, hogy megmutassák magukat a szélesebb közönségnek.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból