Sorra maradnak el a rangos divatesemények a világszinten jelenlevő járvány miatt. A koronavírus a kínai Vuhanból indult hónapokkal ezelőtt, ezért nem csoda, hogy az ázsiai divatbemutatókat érinti a járvány a leginkább.

Kései áttörés

Korábban írtunk arról, hogy a Csöcsiang Egyetem kutatói két olyan szert is előállítottak, ami hatékony a koronavírus ellen.

Koronavirus Tunetei Ellenszer
A Koronavírus Miatt A Kínai Emberek Maszkot Viselnek Az Utcán / Fotó: Anthony Kwan / Getty Images News / Getty Images

Sky News arról számolt be, hogy az Imperial College London kutatói szintén előrelépést értek el a koronavírus ellenszerének kidolgozásában. Azonban arról is nyilatkoztak, hogy a folyamatban lévő járvány megállításához kései az áttörés.

Nem várt hatások

ASAI egy Londonban élő, kínai-vietnámi divattervező. A rendkívüli körülményekre való tekintettel közelgő eseményét ő is zárolta, írja a Dazed. Nem kerülhette el sorsát a Shanghai Fashion Week sem. Bár ez messze az egyik legrangosabb és vártabb bemutató az ázsiai divatvilágban, mégis elhalasztják.

Az egyik szervező az éberségünk megőrzésére int. A kínai kormány aktívan keresi a megoldást a problémára, igyekszik kezelni a járványt. A China Fashion Week még nem nyilatkozott arról, hogy megtartja-e márciusi rendezvényét. Nagy valószínűséggel ez is elmarad.

Az utóbbi években Kína egyre jobban beilleszkedett a nemzetközi divatvilágba. A legjobban futó márkák aktívan keresték az óriási piaccal a kapcsolatot. A Coach és a Michael Kors meglebegtette, hogy pár lépéssel kihátrálnának erről a színtérről. A Nike, az Adidas és a Versace szintúgy hasonló manőverekre készül.

Vuhan, a karanténba zárt város: így néznek ki a mindennapok a vírus epicentrumában

Az alábbi összeállításban bemutatjuk, hogy mi is zajlik jelenleg a járvány epicentrumában, Vuhanban. Reméljük, Kína és Vuhan városa mihamarabb legyőzi a járványt. Nemrég beszámoltunk a kutatók közleményéről, miszerint kifejlesztették a koronavírus ellenszerét.

Vuhan, egy 11 milliós város teljes lakosságát karantén alá helyezték a vírus miatt.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk