Amikor a gólyahír biztossá válik, hamar elkezdjük tervezni születendő gyermekünk szobájának berendezését. A babaágy az egyik legfontosabb bútor lesz az otthonunkban, akár a gyerekszobában, akár a hálószobában lesz a helye.
Nem csak az a fontos, hogy a kiságy körül nyugodt és barátságos körülményeket teremtsünk. Annak érdekében, hogy a picik zavartalanul pihenhessenek, vagy épp nézelődhessenek a babaágyban, megfelelően kell azt felszerelnünk. Nézzük tehát, mi az a néhány tanács, amit a kiságy kialakításakor jó, ha megfogadunk.

Egészséges matracot a babahátaknak

A legalapvetőbb kiegészítője a gyermek ágyának a matrac. Rendkívül változatos kínálattal találkozhatunk. Egészségügyi szempontból azonban néhány tényezőt fontos szem előtt tartanunk. A matracnak kellően keménynek kell lennie, hogy megtartsa a kisbaba hátát. Ne csábuljunk el a pihe-puha termékek iránt, itt fontos a stabilitás.
A kicsik hátizmai ugyanis nagyon gyengék az első néhány hétben, a fejecskéjüket is ezért nem tudják megtartani. A gerincüknek folyamatosan egészséges alátámasztásra van szüksége, amelyet egy minőségi, kemény matrac biztosít. A kókuszrostokból készült babamatracok kellően stabilak, és az esetleges nedvességet sem tartják magukban.

Milyen ágyneműt válasszunk?

A baba gerincgörbületének egészséges fejlődését elősegíthetjük a megfelelő ágynemű megvásárlásával. A takarókat évszaknak megfelelően variálhatjuk. Ha félünk attól, hogy kitakarózik a baba, akkor szerezzünk be egy hálózsákot. A fő szempont a párna kiválasztása.
A babák számára egészségtelen, ha a felnőttekéhez hasonló párnán alszanak, amely megemeli a fejüket. A hátizmok és a csigolyák akkor fejlődnek megfelelően, ha teljesen sík felületet biztosítunk a számukra. Az első hónapokban legfejjebb a lapos babapárnára van szükség. Sőt, akár egy textilpelenka is megteszi, amit a baba pofija alá terítünk a kiságyban.

Óvjuk meg a baba buksiját

További hasznos kiegészítői a kiságynak, amely a baba biztonságát segíti elő, a különféle rácsvédők. A kicsik ugyanis könnyen beüthetik a fejüket a kemény fába. A rácsvédőket változatos fazonokban vásárolhatjuk meg, akár szettben is a babaágyneművel. A klasszikus, szivaccsal bélelt textilt megkötőkkel rögízthetjük körbe a kiságy rácsain.

Azonban nagyon trendi és különleges a fonott rácsvédők kialakítása, a színeik pedig meseszépek. Ráadásul sokoldalúan használhatóak, csomópárnaként vagy falvédőként, ha a kicsi már kinőtte a babaágyat.

A bababarát minősítés fontossága

A különféle textiltermékek, amelyeket beszerzünk gyermekünk számára, közvetlen kapcsolatba kerülnek a baba bőrével. Épp ezért nagyon fontos, hogy sem előállítás, sem szállítás közben ne legyen káros anyagokkal kezelve.

A Babaágynemű bolt webáruház termékei minősített bababarát árucikkek, amelyek nem irritálják az érzékeny bababőrt. A ruhaneműk és egyéb termékek csomagolásán megtaláljuk a jelzést.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpssocialwings.hu - 2023 május - Cikk4

Így állítsd be a Facebookon az üzleti oldalad!

A Facebook az egyik legnagyobb közösségi média platform, amelynek segítségével a vállalkozások és az ügyfelek egymással kommunikálhatnak, és az üzleti tevékenységek promóciója is lehetséges rajta igencsak nagy hatékonysággal.

https-csingiling.hu - 2023 május - Cikk1

A megfelelő babaágy kiválasztása

Akár a hálószobátokban, akár egy külön helyiségben alszik majd a hamarosan megszületendő csecsemőtök, a megfelelő kiságy elengedhetetlen a jó (és biztonságos) alvási szokások kialakításához.

https-__www.curver.hu_ - 2023 május - Cikk6

Rendszerezz nagyszerű műanyag dobozokkal!

Téged is zavar az otthonodban a rendetlenség és a számtalan, nem helyén lévő dolog, és úgy érzed, eleged van a rend érdekében folytatott szüntelen harcból? Nem vagy vele egyedül!

https-__www.buywatch.hu_ - 2023 április - Cikk1

Hogyan válassz alkalmi órát?

Egy alkalmi karóra kiválasztását semmiképpen sem szabad elsietni, mivel ez a darab sok mindent elárulhat a külvilágnak a stílusodról.

https-__ujhazbodrogi.hu_ - 2023 április - Cikk3

Az öntözés kulcsfontosságú kérdés a kertben

Az éltető víz nélkül hiába ültetünk csodás növényeket és vetünk fűmagot a kertben, nem fogjuk tudni megőrizni a szépségüket, a nyári forróság és száraz időszakok alatt pedig szinte felperzselődik a növényzet.