A hajléktalanokat a Baby Shark gyerekdal ismételgetésével akarja elűzni a városvezetés

A floridai West Palm Beach vezetése gyerekdalok – Baby Shark vagy épp a Raining Tacos – megállás nélküli ismételgetésével akarja elűzni a hajléktalanokat, írja a 444.

A floridai West Palm Beach vezetése megelégelte, hogy hajléktalanok tanyáznak a közterületeken. Az elüldözésére azt a tervet találták ki, hogy a Baby Shark vagy épp a Raining Tacos gyerekdalokat ismételgetik. Abban bíznak, hogy a felnőtteknek frusztráló gyerekdalok elriasztják őket.

baby shark gyerekdal hajléktalanok
Baby Shark dodododod / Fotó: Pinkfong! Kids’ Songs & Stories YouTube-csatorna

A CBS News-nak adott interjúban a West Pal Beach sajtófőnöke azt mondta, átmeneti intézkedés a gyerekdal mint fegyver. A Baby Shark egyébként már több mint 3 milliárd megtekintésnél jár a YouTube-on. A Raining Tacos még “csak” 31 milliónál tart.

Baby Shark Dance | Sing and Dance! | @Baby Shark Official | PINKFONG Songs for Children

❤️Save up to 66% off Baby Shark merch!: https://fong.kr/BSharkMonthYT_EN_Des/ ❤️Learn and play with Official Pinkfong Baby Shark toys❤️ Shop here: https://bi…

A CBS News megjegyzi, hogy ez a taktika az afgán és iraki háborúban használt módszerre emlékeztet. Amerikai vallatók harsogó zenével kínozták a bebörtönzötteket.

A város vezetése leginkább az üvegfallal körülvett pavilontól akarják elűzni a hajléktalanokat, ahol tavaly 164 rendezvényt tartottak, köztük esküvőket és üzleti találkozókat.

Parti Nagy Lajos, Hernádi Judit, Radnóti Sándor, Kemény István, Mécs Imre egy-egy mondattal demonstrált a hajléktalanságban élők védelmében

Október 14-én, vasárnap délután kortárs írók, színészek, rendezők, riporterek és civilek közösen tiltakoztak Egy mondat. címmel. Az akció szervezői kortárs magyar írókat, költőket, színpadi szerzőket és dalszövegírókat kértek meg arra, hogy egyetlen mondatban reagáljanak a módosított Alaptörvény inkriminált mondatára.

A városnak pedig 240 ezer dolláros bevételt vár a helytől. Leah Rockwell, a park igazgatója azzal érvelt, hogy a szervezőknek és a vendégeknek így nem kell alvó embereken keresztül járniuk.

A The City of Lake Worth már próbálkozott hasonlóal. Akkor klasszikus zenével akarták, hogy a város Kulturális Plázájából akarták elűzni a hajléktalanokat, ám füstbe ment a terv.

De nem minden amerikai államban megy így. A napokban írtuk meg, hogy Will Smith fia, Jaden a születésnapja alkalmából egy mozgó éttermet alapított apjával. A kezdeményezés célja, hogy a rászorulókat ingyen étellel segítsék.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból