2022. február 18-án 19 órakor nyílik Baksai József és Horváth Dániel képzőművészek közös tárlata, a Függöny. A cím abból ered, hogy mindkét alkotó munkásságában visszatérő motívum a függöny. Bacsek Júlia kurátori munkájának köszönhetően a kiállítás szemlélője nagyon könnyen a képzelet és a valóság között találhatja magát a Gallery MAX-ban. A kiállítás március 18-ig tekinthető meg.

A két művész visszatérő motívuma, a függöny áll a kiállítás középpontjában

A Függöny a Gallery MAX 2022-es első tárlata, amelyen a Barcsay- és Munkácsy díjas Baksai József képzőművész, valamint Horváth Dániel festőművész munkásságát láthatja a közönség Bacsek Júlia kurátori tevékenységének köszönhetően.

A kiállítás fő motívuma a függöny, mely mindkét művész munkásságában visszatérő motívum. A függöny, mint szimbólum takarja a valóságot, másrészt az maga a valóság. A megfogható és érzéken túli valóság manifesztációja. De mit rejthet, mi lehet mögötte, ott van-e az igazság? És ha igen, mit rejt maga az igazság és mit akar a művész? Mi a művészet és a valóság viszonya egymáshoz? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a képzőművészet segítségével.

Baksai József és Horváth Dániel közös kiállítása egy hónapig megtekinthető

A kiállítás 2022. február 18 és március 18 között tekinthető meg naponta 10-20 óra között a MaxCity 2. emeleti, professzionális kortárs képzőművészeti terében, a Gallery MAX-ban.

A Gallery MAX 2020-ban nyitott azzal a szándékkal, hogy a Dél-budai agglomeráción túl az erre nyitott budapesti közönség számára is új alternatívát nyújtson a kortárs képzőművészet megismerésére, befogadására és tegye minél többeknek elérhetővé a hazai minőségi alkotásokat, sőt, tegye mindazt az otthonok, a lakberendezés szerves részévé. Az elmúlt közel másfél évben 9 kiállítást láthatott itt a közönség különböző aspektusokból, ezáltal is rávilágítva ennek a határtalan művészeti ágnak a sokoldalúságára.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet