A múlt héten hatalmas sajtóvisszhangot kapott a VOLT Fesztivál. Történt ugyanis, hogy Orbán Viktor 1989-es beszéde volt hallható az óriáskivetítőn. Úgy volt, hogy a Balaton Soundon sem áll meg a projekt, ám meggondolták magukat a szervezők.

A múlt héten az egész magyar sajtót bejárta a hír, hogy a VOLT Fesztiválon Orbán Viktor 1989-es, szovjet csapatok kivonulását követelő beszéde hangzott el 7-8 perces spotokban.

Orbán Viktor híres beszéde óriáskivetítőn hallható a VOLT Fesztiválon

Harminc éves a rendszerváltás, és erről a VOLT Fesztiválon is megemlékeznek. Orbán Viktor magyar miniszterelnök híres, Nagy Imre temetésén elmondott beszédét adják le óriáskivetítőn 7-8 percenként. (Egyik legjobb fiatalkori fotóját itt tekintheted meg.) Bár fontos megjegyezni, hogy nem rajta múlott a szovjet csapatok kivonulása, amit követelt a beszédében.

Vető Viktória, a Sziget Zrt. sajtófőnöke a lap kérdésére elmondta, “megállapodásuk van a Terror Házával a 30 évvel ezelőtti eseményekre.” Hozzátette, ehhez kapcsolódik egy Trabantfestő rendezvény is, valamint különböző filmek, bejátszások is hallhatók és láthatók a fesztiválon.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az óriáskivetítőn rotációban mennek, ugyanolyan sűrűséggel, ebből nem lóg ki a rendszerváltás évfordulójáról szóló bejátszás sem[/perfectpullquote]

– mondta az Indexnek.

noÁr bojkottot hirdet a VOLT Fesztiválon megjelenő Orbán Viktor-beszéd miatt

A VOLT Fesztiválon 2019-ben megemlékeznek a rendszerváltás 30. évfordulójára. Ennek értelmében Orbán Viktor magyar miniszterelnök hírhedt beszéde 7-8 perces spotokban hallható és látható a fesztiválon. Harminc éves a rendszerváltás, és erről a VOLT Fesztiválon is megemlékeznek. Orbán Viktor magyar miniszterelnök híres, Nagy Imre temetésén elmondott beszédét adják le óriáskivetítőn 7-8 percenként.

Molnár Áron színész, aktivista hivatalos lett volna egy rendezvényre a fesztiválon, azonban bojkottott hirdetett. Úgy ítélte meg, hogy nincs helye egy zenei fesztiválon a propagandának.

Molnár Áron “noÁr”: „Félünk kérdezni, holott pont a kérdések visznek minket előre”

ContextUs: Nyolc hónapja töltötted fel a legelső videót a noÁr csatornádra. Az Ébresztő című dalban az egyik üzenet, amit megfogalmaztál, hogy szeretnéd elindítani a kommunikációt. Mit érzel, ez sikerült? Az első számú terv valóban az volt, hogy a kommunikáció induljon el, és ezért kerestem azokat a csatornákat, amiken keresztül ez megtörténhet.

Kádár Tamás, a Sziget Zrt. szervezője a HVG-nek megerősítette Vető Viktória által elmondottakat. Ám hozzátette és jelezte, a Balaton Soundon is hallható lesz Orbán Viktor hírhedt beszéde.

Balaton Sound 2019
Balaton Sound 2018 / Fotó: Mti

Azonban az Index beszámolója szerint mégsem így történt. A lapnak Vető Viktória elmondta, hogy ugyan elkészült a kisfilm második része, ám Orbán Viktor helyett Kozma Imre atya szerepel. Tehát nem adják le többet a jelenlegi magyar miniszterelnök beszédét, már a Balaton Sound óriáskivetítőin sem.

A Sziget Zrt. elnézést is kért attól, aki reklamáló levelet írt a VOLT Fesztivál szervezőinek az ügy kapcsán.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A Sziget esetében Orbán Viktor távol marad a kivetítőtől – elnézését kérjük, ha megbántottuk a VOLT fesztivál programjával[/perfectpullquote]

– nyugtatták meg a szervezők a levélírót.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.