Meggondolták magukat a szervezők, így nem szól Orbán Viktor a Balaton Sound kivetítőiből

A múlt héten hatalmas sajtóvisszhangot kapott a VOLT Fesztivál. Történt ugyanis, hogy Orbán Viktor 1989-es beszéde volt hallható az óriáskivetítőn. Úgy volt, hogy a Balaton Soundon sem áll meg a projekt, ám meggondolták magukat a szervezők.

A múlt héten az egész magyar sajtót bejárta a hír, hogy a VOLT Fesztiválon Orbán Viktor 1989-es, szovjet csapatok kivonulását követelő beszéde hangzott el 7-8 perces spotokban.

Orbán Viktor híres beszéde óriáskivetítőn hallható a VOLT Fesztiválon

Harminc éves a rendszerváltás, és erről a VOLT Fesztiválon is megemlékeznek. Orbán Viktor magyar miniszterelnök híres, Nagy Imre temetésén elmondott beszédét adják le óriáskivetítőn 7-8 percenként. (Egyik legjobb fiatalkori fotóját itt tekintheted meg.) Bár fontos megjegyezni, hogy nem rajta múlott a szovjet csapatok kivonulása, amit követelt a beszédében.

Vető Viktória, a Sziget Zrt. sajtófőnöke a lap kérdésére elmondta, “megállapodásuk van a Terror Házával a 30 évvel ezelőtti eseményekre.” Hozzátette, ehhez kapcsolódik egy Trabantfestő rendezvény is, valamint különböző filmek, bejátszások is hallhatók és láthatók a fesztiválon.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az óriáskivetítőn rotációban mennek, ugyanolyan sűrűséggel, ebből nem lóg ki a rendszerváltás évfordulójáról szóló bejátszás sem[/perfectpullquote]

– mondta az Indexnek.

noÁr bojkottot hirdet a VOLT Fesztiválon megjelenő Orbán Viktor-beszéd miatt

A VOLT Fesztiválon 2019-ben megemlékeznek a rendszerváltás 30. évfordulójára. Ennek értelmében Orbán Viktor magyar miniszterelnök hírhedt beszéde 7-8 perces spotokban hallható és látható a fesztiválon. Harminc éves a rendszerváltás, és erről a VOLT Fesztiválon is megemlékeznek. Orbán Viktor magyar miniszterelnök híres, Nagy Imre temetésén elmondott beszédét adják le óriáskivetítőn 7-8 percenként.

Molnár Áron színész, aktivista hivatalos lett volna egy rendezvényre a fesztiválon, azonban bojkottott hirdetett. Úgy ítélte meg, hogy nincs helye egy zenei fesztiválon a propagandának.

Molnár Áron “noÁr”: „Félünk kérdezni, holott pont a kérdések visznek minket előre”

ContextUs: Nyolc hónapja töltötted fel a legelső videót a noÁr csatornádra. Az Ébresztő című dalban az egyik üzenet, amit megfogalmaztál, hogy szeretnéd elindítani a kommunikációt. Mit érzel, ez sikerült? Az első számú terv valóban az volt, hogy a kommunikáció induljon el, és ezért kerestem azokat a csatornákat, amiken keresztül ez megtörténhet.

Kádár Tamás, a Sziget Zrt. szervezője a HVG-nek megerősítette Vető Viktória által elmondottakat. Ám hozzátette és jelezte, a Balaton Soundon is hallható lesz Orbán Viktor hírhedt beszéde.

balaton sound 2019
Balaton Sound 2018 / Fotó: MTI

Azonban az Index beszámolója szerint mégsem így történt. A lapnak Vető Viktória elmondta, hogy ugyan elkészült a kisfilm második része, ám Orbán Viktor helyett Kozma Imre atya szerepel. Tehát nem adják le többet a jelenlegi magyar miniszterelnök beszédét, már a Balaton Sound óriáskivetítőin sem.

A Sziget Zrt. elnézést is kért attól, aki reklamáló levelet írt a VOLT Fesztivál szervezőinek az ügy kapcsán.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A Sziget esetében Orbán Viktor távol marad a kivetítőtől – elnézését kérjük, ha megbántottuk a VOLT fesztivál programjával[/perfectpullquote]

– nyugtatták meg a szervezők a levélírót.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból