Elérték a célokat a lapnál, így az egyéves időszak lejártával távozott Balogh Ákos Gergely.

Ezúttal maga döntött így

Szinte egy évvel ezelőtt járta be a magyar sajtót Balogh Ákos Gergely akkori főszerkesztő-helyettest menesztették az Index.hu-tól. Tavaly novemberben Balogh az elbocsátását azzal indokolta az akkori főszerkesztő, Szombathy Pál, hogy “sem intenzitásban, sem szervezettségben, tehát minőségben nem úgy dolgozott, ami egy főszerkesztő-helyettestől elvárható”. (Később Szombathy is viharos körülmények között távozott.)

Szombathy Pál, az Index egykori főszerkesztője: Megjelent két verőember az iroda előtt

Az új lapot indító indexesek és Szombathy kollégája, Starcz Ákos is reflektált az interjúra.

Tovább olvasom »
Kapcsolódó cikk

Ezúttal viszont maga döntött úgy Balogh, hogy távozik a laptól. A Media1 információi szerint több forrás is megerősítette, később maga az érintett is. 

Kedden délután azt mondta a média szakportálnak, azért távozik, mert letelt az az egy évet felölelő időszak, amiben annak idején megállapodtak. Hozzátette, mostanra sikerült elérni az annak idején kitűzött célokat, sikerült stabilizálni az Index olvasottságát nagyjából 1 millió körül. 

Mi a következő célállomás az Index uán Balogh Ákos Gergely számára?

Balogh neve, fotója még szerepel a lap impresszumában. A lap érdeklődésére a távozó munkatárs azt mondta, egyelőre nincs még hová igazolnia, azt sem tartotta kizártnak, hogy tart most egy kis pihenőt.

Az Indexnél hivatalosan nem kívánták kommentálni az információinkat, így egyelőre nincs hírünk az utódjáról.

Balogh az indexes karrierjét megelőzően a Fidelitas (a Fidesz ifjúsági szervezetének) lapjaként indult Utolsó figyelmeztetés (Ufi), majd az abból kinőtt Reakció, illetve a Mandiner főszerkesztője volt – emlékeztetett a Media1. Tavalyi, az Indexnél történt főszerkesztő-helyettesi kinevezésekor sok bírálat érte: volt, aki „hullarablózta” őt is, amiért elfogadta az akkoriban kiüresedő lap állásajánlatát. Mások azt rótták fel neki, hogy egykoron a cége üzemeltette az orbanviktor.hu-t. Utóbbit az Index akkori vezetése azzal ütötte el, hogy Balogh az SZDSZ ifjúsági tagozatának is dolgozott, emellett azt mondták, hogy újságíróként félre tudja tenni pártszimpátiáját, de volt, aki ezt vitatta.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet