Balogh “Paci” Lajos VIII. kerületi képviselő a koronavírus 28 éves áldozata

Balogh "Paci" Lajos VIII. kerületi képviselő az a 28 éves személy, aki felkerült a koronavírus-járvány vasárnapi, 70 halálos áldozatának listájára.

Családja erősítette meg a halálhírt

A koronavírus-járvány vasárnapi 70 halálos áldozatának listájára felkerült egy 28 éves férfi is, akinél alapbetegséget egyelőre nem tüntettek fel. A Roma Sajtóközpont cikkünk megjelenése előtt alig egy órája azt közölte: Balogh Lajos roma folklórzenész, emberi jogi aktivista, VIII. kerületi önkormányzati képviselő az áldozat, akit sokan Paciként ismernek.

Balogh Lajos Paci Meghalt Koronavirus 8 Keruleti Politikus Kepviselo Piko Andras
Balogh "Paci" Lajos VIII. kerületi képviselő / Fotó: Halász Júlia / 444

Balogh néhány nappal korábban a Facebook-oldalán írt arról, hogy kórházba került Covid–19-fertőzéssel. A Roma Sajtóközpont arról írt, hogy kérdésükre Balogh családja erősítette meg a halálhírt.

Tavaly szerzett mandátumot

Balogh tavaly nyert mandátumot a VIII. kerületi 5-ös számú egyéni választókerületben az ellenzék jelöltjeként. Alapítója volt az első roma televíziónak, a Dikh TV-nek, de vezetett  folklór együttest is. Korábban  országos és helyi kampányt indított a szavazatvásárlás ellen és a tisztességes kampány mellett.

Október 13-án évforduló kapcsán írt bejegyzést Facebook-oldalára.

Egy éve nyertünk! Panaszkodhatnék, hogy járvány meg Fidesz meg (sic!) minden (sic!) de nem teszem (sic!) dolgozunk és megyünk tovább!

– írta bejegyzésében Balogh.

Kapcsolódó cikk

Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

De tavaly ő volt az, aki csillapította a kedélyeket, amikor a Mi Hazánk Mozgalom a törökszentmiklósi romatelep mellé szervezte az EP-választási kampányfinisét.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból