Hallgatom A fiatal dzsesszzenész, Balogh Tamás önálló koncertet ad

A fiatal dzsesszzenész, Balogh Tamás önálló koncertet ad

Promóció

Balogh Tamás dzsesszzongorista mutatkozik be kedden az MVM Koncertek Junior Prima Díjasok hangversenysorozatának idei első koncertjén a Bartók Emlékházban Budapesten.

Promóció
- Advertisement -

Mint felidézték, Balogh Tamás zenei képzése 12 éves korában a kistarcsai zeneiskolában kezdődött dob tanulmányokkal, de érdeklődését egyre inkább a zongora és a zeneszerzés kötötte le. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Binder Károly növendékeként folytatta tanulmányait.

Ők a legtehetségesebb fiatal tudósok – Övéké kapták a Junior Prima Díj tudós kategóriában

A szakmai zsűri döntése nyomán alapján a kémia, a biológia, az orvostudományok, valamint a csillagászat területén kiemelkedő kutatómunkát végző, 33 év alatti tudósok vehették át a kétmillió forinttal járó elismerést a Magyar Tudományos Akadémián csütörtökön – közölte a bank pénteken az MTI-vel.

2012-ben a Magyar Jazz Szövetség V. Zeneszerző és Hangszerelő Verseny Combo hangszerelés első díját nyerte el, 2013-ban a Vukán György által alapított Creative Art Díj zongora improvizációs verseny győztese lett. A Nemzetközi Marosvásárhelyi Jazz Fesztiválon 2014-ben társaival együtt megkapta a legjobb zenekarnak járó díjat, majd 2015-ben köztársasági ösztöndíjasként a Czech Jazz Contest és a Magyar Jazz Szövetség Jazz Combo versenyén is első helyezést ért el.

Balogh Tamás dzsesszzongorista ad koncertet a Bartók Emlékházban / Fotó: Fidelio

2016-ban klasszikus és jazz szerzői estjén saját művekkel lépett a közönség elé, és még ebben az évben kiadták szóló zongora lemezét.

Az improvizáció stratégiája ‐ Balogh Tamás a zenéről | Tamás Balogh | TEDxDanubia

A zenészek által alkalmazott stratégiát érdemes a mindennapokba is becsempészni ‐ hiszen a zene segítségével sokkal hamarabb és könnyebben megértjük egymás nyelvét, sőt érzelmeit. Balogh Tamás előadásában arról mesél, hogy az improvizáció képessége hogyan vezeti lépteinket a zenében és életben egyaránt.

A sorozat következő hangversenyén, március 5-én Varga Oszkárt (hegedű) és Borbély Lászlót (zongora) ismerheti meg a közönség. Április 30-án Szalai Lotti gitárestjét, majd október 8-án Dolfin Balázs gordonkaestjét hallhatják az érdeklődők.

Promóció
ForrásMTI
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3