Banksy hulahoppozó kislányos graffitije mellé lakatolt romos kerékpár októberben került a nottinghami szépségszalon melletti lámpaoszlophoz.

Bringaládság és gyászoló nottinghamiek

A street art géniusz Banksy legújabb alkotása október közepén bukkant fel a közép-angliai Nottingham egyik szépségszalonjának csupasz falfelületén, írja a The Guardian. A kerékpárgumival hulahoppozó kislány portréját a fal melletti villanyoszlophoz lakatolt hiányzó hátsókerekű biciklivel tette méghatásosabbá a brit graffitiművész.

Banksy szerint jó munkát végeztek a képét megrongálók

Csak feldobták a képet?

Tovább olvasom »
Kapcsolódó cikk

Alig egy hónappal a mű felbukkanását követően, ismeretlen tettesek levágták a stenciltől elválaszthatatlan kerékpárt. Különös tekintettel annak népszerűségére és eszmei értékére, a nottinghamshire-i önkormányzat már a kezdetektől igyekszik óvni a műalkotást. 

Banksy Bicikli Nottingham
/ Fotó: Reuters/Tracy Jayne

A falfestményre plexi üveget voltak kénytelenek erősíteni, hogy megóvják azt a szárnyaikat bontogató vandál utcaművészektől. 

Hétfőre pótolták, noha más biciklivel

A nottinghamiek többsége úgy hiszi, a műalkotás a 2002-ig helyben működő Raleigh kerékpárgyár emléke előtt is tiszteleg, és nagyon büszkék, hogy Banksy ezúttal az ő városukat válaszotta.

A meglovasított drótszamár keltette hétvégi megbotránkozást gyors problémamegoldás követte, és hétfőre – ugyan egy másik kerékpárral – pótolták a mestermunkától elválaszthatatlan komponenst.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet