Eltűnt a doveri Amusements Kastély oldalára festett Banksy-mű, ami a Brexitet szimbolizálta, írja a KentliveA falfestményt a titokzatos utcai művész egyik legkiemelkedőbb alkotásaként tartották számon.

Nyoma veszett Banksy Brexitet ábrázoló művének. Az utcai műalkotás 2017. május 7-én került a doveri Amusements Kastély oldalára. Az utcai festmény az év elején indult kopásnak, de nem drasztikus mértékben.

Banksy Brexit Graffiti Cenzúra
Az Egykori Műalkotás / Fotó: Banksy

A kopás mértéke mostanra vált jelentőssé, mígnem augusztus 25. reggelére teljesen eltűnt a mű. Azonban az előjelek ellenére mégsem tiszta, hogyan történhetett ez. Egyes feltételezések szerint lefestették. Ez pedig nem zárja ki, hogy a festményt biztonságba helyezték vagy elrejtették.

Vélhetően egy Banksy-festmény támogatja a környezetvédelmi tüntetőket Londonban

A helyszínen egy kéthetes tüntetés folyt egy környezetvédelmi csoport, az Extinction Rebellion által. A falfestmény egy fiatal lányt ábrázol, ahogy egy kicsi növény mellett ül kezében egy a csoport logóját ábrázoló apró transzparenssel. Mellette pedig egy felirat látható: „Mától a kétségbeesés véget ér, és a taktika megkezdődik”.

Az Amusements Kastély régóta üzemen kívül van, tulajdonosa a közismert Godden család, akik már egy ideje keresik az anyagi hasznát az épületnek – a festménnyel együtt.

Bansky Brexit Graffiti Cenzúra
A Festmény Hűlt Helye / Fotó: David Joseph Wright

A Brexit-festmény értékét korábban 1 millió fontra becsülték, ami egyesek szerint sokat csökkent volna, ha a kastély faláról áthelyezik.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.