Eltűnt a doveri Amusements Kastély oldalára festett Banksy-mű, ami a Brexitet szimbolizálta, írja a KentliveA falfestményt a titokzatos utcai művész egyik legkiemelkedőbb alkotásaként tartották számon.

Nyoma veszett Banksy Brexitet ábrázoló művének. Az utcai műalkotás 2017. május 7-én került a doveri Amusements Kastély oldalára. Az utcai festmény az év elején indult kopásnak, de nem drasztikus mértékben.

Banksy Brexit Graffiti Cenzúra
Az Egykori Műalkotás / Fotó: Banksy

A kopás mértéke mostanra vált jelentőssé, mígnem augusztus 25. reggelére teljesen eltűnt a mű. Azonban az előjelek ellenére mégsem tiszta, hogyan történhetett ez. Egyes feltételezések szerint lefestették. Ez pedig nem zárja ki, hogy a festményt biztonságba helyezték vagy elrejtették.

Vélhetően egy Banksy-festmény támogatja a környezetvédelmi tüntetőket Londonban

A helyszínen egy kéthetes tüntetés folyt egy környezetvédelmi csoport, az Extinction Rebellion által. A falfestmény egy fiatal lányt ábrázol, ahogy egy kicsi növény mellett ül kezében egy a csoport logóját ábrázoló apró transzparenssel. Mellette pedig egy felirat látható: „Mától a kétségbeesés véget ér, és a taktika megkezdődik”.

Az Amusements Kastély régóta üzemen kívül van, tulajdonosa a közismert Godden család, akik már egy ideje keresik az anyagi hasznát az épületnek – a festménnyel együtt.

Bansky Brexit Graffiti Cenzúra
A Festmény Hűlt Helye / Fotó: David Joseph Wright

A Brexit-festmény értékét korábban 1 millió fontra becsülték, ami egyesek szerint sokat csökkent volna, ha a kastély faláról áthelyezik.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet